Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionel Dancă: 'Am reuşit să deteriorăm relaţiile atât cu Israelul, cât şi cu lumea arabă. O asemenea 'performanţă' este devastatoare'

ionel danca

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, referindu-se la declaraţiile privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, că s-a reuşit "contraperformanţa" de a deteriora relaţiile atât cu Israelul, cât şi cu lumea arabă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Educației vine cu o propunere fără precedent! Ecaterina Andronescu dorește schimbări majore pentru examenul de Bacalaureat

"Am reuşit performanţa în cazul declaraţiilor privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, am reuşit contraperformanţa să deteriorăm relaţiile atât cu Israelul, cât şi cu lumea arabă. O asemenea 'performanţă' este devastatoare pentru Viorica Dăncilă, care, din păcate, nu numai că nu înţelege nimic din politica externă, din toată istoria diplomatică a României din ultimii 50 de ani, lasă impresia că execută ordine care au mai degrabă resorturi personale din jurul domnului Dragnea, pentru obţinerea unor foloase, fie ele politice sau de altă natură", a spus Dancă, vineri, într-o conferinţă de presă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat duminică faptul că ambasada României din Israel va fi mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, după "finalizarea analizei" şi "în deplin consens".

Citește și: Cristina Țopescu se implică în scandalul momentului! Reacția acesteia după ieșirea lui Chirilă:’Suntem oameni, nu sfinţi’

"Guvernul României a iniţiat un proces de evaluare a oportunităţii mutării Ambasadei României la Ierusalim. De aceea sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului", declara ea în cadrul Conferinţei Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC) desfăşurat în Statele Unite ale Americii.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

Deputat PNL Ovidiu Raeţchi menţionează, vineri, într-un comunicat de presă, că "lipsa de respect a PSD" pentru profesioniştii din Ministerul de Externe generează "haos, incoerenţă şi bâlbe caraghioase" în domeniul diplomatic, unde ar trebui să domnească rigoarea şi seriozitatea.

Citește și: Vești bune! Mii de angajați vor avea parte de încă o zi liberă- Când se va întâmpla asta

"Domnul Teodor Meleşcanu a şters recent o postare de pe contul său de Facebook în care preciza că nu s-a luat o decizie privind mutarea ambasadei României la Ierusalim şi că încă se face o analiză. În mod bizar, în mai 2018, în urmă cu aproape un an, Meleşcanu lucra de zor la aceeaşi analiză privind situaţia ambasadei României în Israel, afirmând ulterior, în octombrie 2018, că aceasta a fost finalizată şi transmisă premierului Viorica Dăncilă", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.