Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuț Moșteanu, reacție după ce Cîțu a comparat USR PLUS cu acţiunea lui Liviu Dragnea de a îşi da jos propriul Guvern: 'O retorică politică'

Ionuț Moșteanu

Ionuț Moșteanu a reacționat după ce premierul Florin Cîțu a comparat USR PLUS cu acţiunea lui Liviu Dragnea de a îşi da jos propriul Guvern. „O retorică politică. Dânsul din nou se agaţă de scaun”, a spus Moșteanu la Digi24.

„În momentul acesta nu mai are susţinerea unei majorităţi. Aşa cum funcţionează o democraţie şi pentru a avea un premier şi Guvern trebuie susţinerea unei majorităţi parlamentare. În momentul acesta nu o mai are. Asta dacă nu s-a înţeles cu domnul Ciolacu, pentru că vedem că PSD joacă cu PNL în Birourile permanente. Cea mai simplă variantă, ca să îl parafrazez pe premierul Cîţu, era să îşi dea demisia. Acest Guvern nu poate sta într-un singur om, în premierul Cîţu. Premierul Cîţu şi-a dovedit foarte clar limitele de a conduce un Guvern, de a conduce o coaliţie, mai ales într-o perioadă complicată ca aceasta”, a completat liderul deputaţilor USR PLUS.

Întrebat cum se va poziţiona USR PLUS dacă noua propunere de premier va fi tot Florin Cîţu, Ionuţ Moşteanu a replicat: „Asta nu se poate că suntem români şi vorbim româna. Avem proprietatea termenilor. Dacă am spus că nu mai facem un Guvern cu Florin Cîţu premier, asta e valabil şi azi şi peste o lună şi peste două şi peste 10”.

Chestionat dacă asta înseamnă că USR PLUS va intra în opoziţie, el a spus că speră că „preşedintele şi PNL vor să continue această guvernare şi înţeleg că au nevoie şi de spiritul şi de voturile USR PLUS pentru a face un pic de reformă de care atât de multă nevoie în ţara asta. Dacă nu, vor guverna cu PSD”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.