Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR PLUS, reacție la atacul lui Iohannis: 'Zilele premierului Cîţu la Palatul Victoria sunt numărate'

inquamFOTO/Octav Ganea
ionut mosteanu

Ionuţ Moşteanu a afirmat, referitor la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis către USR PLUS ca partidul să se gândească la această alianţă cu AUR pentru o moţiune de cenzură, că şeful statului ar trebui să cheme formaţiunile politice la Cotroceni, iar Florin Cîţu să facă un pas în spate şi să existe o nouă variantă de premier care să fie votată luni de PNL şi UDMR, iar coaliţia de guvernare să meargă mai departe.

„Să ne cheme pe toţi cât Florin Cîţu să facă un pas în spate. O nouă variantă de premier. Luni votăm un nou Cabinet şi un nou premier împreună cu colegii din PNL şi UDMR şi mergem înainte şi gata, nu s-a întâmplat nimic. Punem un om responsabil să conducă acest Guvern. Asta dacă vrea să nu joace cu PNL şi vrea binele aceste ţări. Vom vedea zilele următoare ce se va întâmpla, oricum zilele premierului Cîţu la Palatul Victoria sunt numărate”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, sâmbătă la Digi 24.

Preşedintele Klaus Iohannis a intervenit sâmbătă în scandalul din coaliţia guvernamentală şi a afirmar, într-o postare pe Facebook, că noua alianţă între USR PLUS şi AUR riscă să compromită pachetul de reforme al coaliţiei de guvernare. „Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul şi să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliţie o soluţie viabilă şi raţională de a debloca actuala situaţie”, a adăugat şeful statului.

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Timişoara, că guvernarea merge mai departe şi că în cazul în care ministrul Cristian Ghinea va părăsi Guvernul, va prelua el conducerea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru a se asigura că PNRR va fi adoptat. Cîţu a mai declarat că nu a crezut că episodul Dragnea, care şi-a dat jos propriul Guvern, va reveni vreodată, dar că aşteaptă ca cei de la USR PLUS să revină la masa coaliţiei de guvernare, chiar şi după depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului deoarece aceasta este soluţia de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.