Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuţ Stroe, deputat PNL: 'Este nevoie să ne poziţionăm ferm împotriva acţiunii intolerabile a Belarus'

Inquam Photos / Octav Ganea
ionut stroe

Deputatul PNL Ionuţ Stroe a solicitat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, poziţionarea fermă faţă de unele acţiuni intolerabile precum cea a Belarus, care a presupus deturnarea unui zbor civil, acţiune în care 'au fost încălcate grav drepturile omului' şi care poate fi considerată 'o ameninţare la adresa păcii şi securităţii europene'.

"Consider că este de datoria noastră să atragem atenţia asupra unui moment extrem de dificil, un moment extrem de sensibil şi să ne poziţionăm ferm împotriva oricăror acţiuni pe care le consider intolerabile ale unei ţări din păcate europene, şi aici vorbim de Belarus. Este nevoie să condamnăm cu fermitate deturnarea zborului civil, zborului comercial în acest weekend, pentru aceasta din păcate folosindu-se chiar mijloace militare. Scopul vădit al acestei acţiuni a fost acela de a aresta un opozant important al puterii Lukaşenko, jurnalistul Roman Protasevici", a declarat Stroe în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit agerpres.ro.

Potrivit acestuia, mai mult decât acţiunea în sine, siguranţa foarte multor cetăţeni europeni a fost grav afectată şi astfel de acţiuni trebuie de fiecare dată condamnate, ele putând fi considerate chiar o provocare la adresa păcii şi securităţii europene.

"Este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, este o încălcare flagrantă a drepturilor omului, a drepturilor cetăţenilor europeni şi poate fi, dacă nu reacţionăm ferm şi prompt, un precedent extrem de periculos, pentru că o astfel de încălcare a unor drepturi nu poate fi tolerată cu atât mai mult în Uniunea Europeană, unde, din păcate, cetăţeni europeni au fost percheziţionaţi şi reţinuţi ore întregi în Aeroportul de la Minsk. Nu în ultimul rând, vă îndemn să ne alăturăm şi noi oficialilor europeni care cer eliberarea imediată a jurnalistului Roman Protasevici şi a partenerei sale şi, de asemenea, să sprijinim viitoare şi eventuale sancţiuni europene care să corecteze astfel de comportamente pe viitor. Solidaritatea europeană este extrem de importantă", a argumentat deputatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.