Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuț Stroe, întrebat dacă PNL îl susţine pe Mihai Tudose să deschidă lista la europarlamentare: La Bruxelles 'contează mai puţin culoarea politică'

Facebook/ Ionut Stroe
ionut stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a afirmat, chestionat dacă liberalii îl susţin pe Mihai Tudose să deschidă lista comună a coaliţiei la alegerile europarlamentare, că Tudose este propunerea PSD şi nu va face aprecieri în legătură cu candidaţii PSD. „Mai important decât prezenţa unui nume pe această listă este construcţia politică şi anume o listă comună PNL-PSD asumată în mod transparent care vrea să dea un semnal cât se poate de clar în raport cu interesele ţării la Bruxelles. Contează mai puţin acolo culoarea politică”, a mai spus liberalul.

„Mihai Tudose este propunerea PSD. Nu am să fac aprecieri în legătură cu candidaţii PSD. Mai important decât prezenţa unui nume pe această listă este construcţia politică şi anume o listă comună PNL-PSD asumată în mod transparent care vrea să dea un semnal cât se poate de clar în raport cu interesele ţării la Bruxelles. Contează mai puţin acolo culoarea politică. Această listă poartă interesul României şi ne dorim, cu siguranţă, să avem europarlamentari care să se bată pentru această ţară mai mult decât pentru partidele din care fac parte. Susţinem lista, nu ne simţim incomodaţi de prezenţa nimănui acolo. Ne asumăm şi suntem împreună”, a afirmat Ionuţ Stroe, întrebat dacă PNL îl susţine pe social-democratul Mihai Tudose să deschidă lista comună a coaliţiei la alegerile europarlamentare, la finalul BPN al partidului, marţi la Parlament.

Cine este 'femeia independentă' care deschide lista PSD-PNL la Europarlamentare

Lista comună a PNL şi PSD pentru europarlamentare era deschisă de către Ramona Chiriac, şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România, însă aceasta a anunţat, săptămâna trecută. că se retrage din competiţie, din motive personale.

Pe 21 martie, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.

De asemenea, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a anunţat, tot pe 21 martie, că partidul a aprobat în şedinţa Biroului Politic Naţional lista cu liberalii care vor candidat pentru alegerile europarlamentare.

Pe listă se găsesc Rareş Bogdan, Adina Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Alexandru Muraru şi Mara Mareş. Ciucă a mai spus că a fost validat şi candidatul comun pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, candidaţii pentru primăriile Sectorului 1 şi 6 şi cei 21 de candidaţi ai PNL pentru funcţia de preşedinte de Consiliul Judeţean şi alţi 21 pentru municipii reşedinţă de judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.