Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ionuţ Stroe va continua discuţiile avute cu Camelia Potec, referitoare la începerea activităţii sportive în bazine

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ionuț Stroe

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, joi, că va continua discuţiile avute cu preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, referitoare la începerea activităţii sportive în bazine şi cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică.

"Am avut în continuare discuţii cu preşedintele federaţiei de nataţie, Camelia Potec, şi îmi doresc să le continuăm şi cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, săptămâna viitoare. Ştiu că toată lumea se gândeşte că apa din bazine conţine foarte mult clor şi că acesta este un dezinfectant recomandat în pandemia de coronavirus, însă este vorba mai ales de faptul că înotătorii respiră foarte aproape unii de alţii, expectorează şi folosesc zonele comune precum vestiarul şi duşul, zone de risc fiind tocmai la comun şi în spaţii închise", a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Ionuţ Stroe.

Referitor la deschiderea bazinelor şi piscinelor din zona de agrement, Stroe a afirmat că decizia va aparţine Guvernului: "În acest moment în ce priveşte înotul vorbim de prima fază, sportivii din lotul olimpic au intrat în pregătire centralizată la Izvorani, în funcţie de cum va evolua situaţia în săptămânile următoare vom putea vorbi şi de faza a doua, în care îşi vor putea relua pregătirea sportivii, şi de faza a treia, care se va adresa celor ce fac iniţiere. Putem avansa un set de reguli clare şi aici, dar totul depinde de evoluţia pandemiei. Lucrăm împreună cu federaţia. În ceea ce priveşte deschiderea bazinelor şi piscinelor din zona comercială, de agrement, această decizie va fi luată de Guvern în urma analizei evoluţiei pandemiei".

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat joi, pentru AGERPRES, că în cazul în care antrenamentele în apă vor fi în continuare interzise, România riscă să piardă o generaţie întreagă se sportivi pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Conform studiilor de specialitate, oprirea antrenamentelor unui înotător pentru 6 săptămâni corespunde în realitate unei pauze de 6 luni, ţinând cont de specificul acestui sport.

Oficialul FRNPM afirmă că în acest moment nu se mai poate spune cu exactitate câţi sportivi numără loturile naţionale de tineret şi juniori, pentru că nu ştie câţi vor mai putea continua activitatea sportivă de performanţă.

Ea a adus în atenţie faptul că ţări precum Italia, Spania sau Ungaria au permis reluarea antrenamentelor în bazine chiar şi la nivel de copii şi juniori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.