Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iordache îi dă replica preşedintelui Iohannis pe Legile Justiţiei: 'Nu discutăm de un dialog al surzilor sau al celor care aud mai bine...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache in parlament

Legile Justiţiei sunt modificate ţinând cont de amendamentele şi observaţiile venite de la CSM, de la asociaţiile profesionale, şi nu este vorba despre "un dialog al surzilor sau al celor care aud mai bine", a declarat, luni, preşedintele Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, Florin Iordache, făcând referire la o afirmaţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Ministrul Muncii a făcut ANUNŢUL! Veşti de ULTIMĂ ORĂ privind majorarea salariului minim

"Ministerul Public a avut ocazia şi a depus observaţii. Dar aici nu discutăm de un dialog al surzilor sau al celor care aud mai bine. Un dialog normal în Parlament înseamnă că ascultăm toate punctele de vedere. Toate aceste modificări sunt venite fie din partea CSM, fie a asociaţiilor profesionale. La foarte multe dintre ele avem chiar o decizie unanimă. (...) Un dialog normal este acela când în Parlament ascultăm toate punctele de vedere, asta facem noi acum", a afirmat Iordache la Parlament, potrivit AGERPRES.

El a susţinut că "nu poate să existe o dezbatere mai largă şi mai concretă decât se desfăşoară astăzi în Parlament" pe marginea Legilor Justiţiei, iar acest aspect ar trebui observat şi de cei care protestează.

Citeşte şi: Iohannis a SEMNAT! Două legi de importanţă MAJORĂ, promulgate de şeful statului

Miercurea trecută, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este îngrijorat cu privire la Legile Justiţiei, deoarece există un "dialog al surzilor" între cei care promovează schimbările legislaţiei specifice şi sistemul judiciar. 

"Este foarte bine că se lucrează la Parlament şi seara şi dimineaţa, important nu este când se lucrează, ci rezultatul să fie unul rezonabil. Sunt foarte îngrijorat fiindcă se poate constata cu uşurinţă un dialog al surzilor între cei care promovează schimbările legislaţiei specifice şi sistemul care ar trebui să pună pe urmă în practică această legislaţie. Avem opinii negative de la CSM, din societatea civilă şi cred că ar fi momentul acum, în ceasul al 12-lea, ca parlamentarii să înţeleagă nevoia unei consultări reale, aşezate, cu toţi factorii implicaţi, că dacă tot trebuie să se schimbe legislaţia în domeniul Justiţiei şi, probabil, este nevoie de unele modificări, să fie făcute acele modificări care sunt necesare şi să fie făcute după o discuţie prealabilă cu toţi cei implicaţi şi să se ţină cont de opiniile celor care vin să îmbunătăţească această legislaţie", a afirmat Iohannis după ce a participat la o dezbatere la Ploieşti.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, reacţie după LOVITURA primită de Iohannis de la comisie: 'Nu fac eu evaluări...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.