Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis a SEMNAT! Două legi de importanţă MAJORĂ, promulgate de şeful statului

klaus iohannis semneaza decrete

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea privind achiziţionarea sistemului de rachete Patriot, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei, reacţie după LOVITURA primită de Iohannis de la comisie: 'Nu fac eu evaluări...'

Astfel, şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru realizarea "Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esenţial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)".

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, şi decretul privind promulgarea legii cu privire la acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, aceştia putând să folosească gratuit un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, pe lângă reşedinţa de protocol. 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2017 pentru modificarea şi completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român. 

Foştii şefi de stat au dreptul la "folosirea gratuită a unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, ambele atribuite cu destinaţia de reşedinţă", se arată în lege. 

Actul normativ mai prevede, de asemenea, că foştii şefi de stat au dreptul la folosinţa gratuită, pe o perioadă de maxim 12 luni, a unei locuinţe cu destinaţia de reşedinţă, în suprafaţă de maximum 200 metri pătraţi, în perioada executării lucrărilor de reparaţii capitale la imobilul atribuit cu destinaţia de reşedinţă". 

Tot luni, şeful statului a semnat decretele pentru promulgarea Legii privind aprobarea OUG nr. 23/2017 pentru modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 şi a art. 11 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 248/2013 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Economic şi Social şi a Legii privind aprobarea OUG nr. 36/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corecţiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea cu legislaţia din domeniul achiziţiilor publice pentru Programul operaţional sectorial Mediu 2007-2013.

Citeşte şi: Ponta, lecţie DURĂ pentru USR pe ordonanţa Split TVA: 'De la 1 ianuarie, Dumnezeu cu mila...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.