Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iordache, reacție după ce Iohannis a retrimis Legea 304 în Parlament: 'O retrimitem președintelui în aceeași formă. Va fi obligat să o promulge'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache demisie

Preşedintele Klaus Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii 304 privins organizarea judiciară, el arătând că unele dispoziţii ale actului normativ sunt neclare, lipsite de coerenţă şi previzibilitate, putând afecta exigenţele constituţionale şi standardele europene şi internaţionale în materie de independenţă şi bună funcţionare a sistemului judiciar. În replică, Florin Iordache a declarat, la Antena 3, că o va retrimite președintelui în aceeași formă, iar în 10 zile acesta va fi obligat să o promulge.

„Prin înființarea acelei secții și mutarea ei în subordinea procurorului general, judecătorii au semnalat presiunea care se fac în instanță asupra lor. Inexplicabil, după două atacuri la CCR, Curtea a declarat că această lege este constituțională, președintele în loc să o promulge, trage de timp și o retrimite Parlamentului. Noi în aceste condiții o să o retrimitem președintelui în aceeași formă, iar în 10 zile va fi obligat să o promulge. De ce vrem noi să fie presiune asupra judecătorilor?”, a spus Florin Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.