Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iordania se îndoiește că Israelul poate distruge Hamas

X
tunel hamas

Ministrul de externe al Iordaniei și-a exprimat sâmbătă îndoiala că Israelul își poate atinge obiectivul de a distruge Hamas prin bombardamentele intense și invazia din Fâșia Gaza, dominată de mult timp de mișcarea islamistă palestiniană, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

„Israelul spune că vrea să anihileze Hamas. Sunt o mulțime de militari aici, dar nu înțeleg cum poate fi realizat acest obiectiv”, a declarat Ayman Safadi la conferința anuală de securitate IISS Manama Dialogue din Bahrain.

Israelul a jurat să elimine Hamas după atacurile din 7 octombrie în comunitățile israeliene. Israelul a bombardat o mare parte din orașul Gaza, în timp ce a supus nordul enclavei și a trecut la intensificarea atacurilor împotriva Hamas în sud. Majoritatea morților de ambele părți - 1.200 de israelieni în atacul Hamas și peste 12.000 în Gaza - au fost civili.

La conferință, Arabia Saudită, o putere regională, a cerut o încetare imediată a focului între Israel și Hamas. „Vedem cum mor civili în fiecare zi. Și trebuie să punem capăt acestei situații astăzi, nu mâine”, a declarat ministrul saudit de externe, prințul Faisal bin Farhan.

Israelul a exclus orice încetare a focului înainte ca cei 240 de ostatici luați de Hamas la 7 octombrie să fie eliberați. Hamas a promis o luptă lungă și susținută împotriva Israelului.

Brett McGurk, consilierul principal al președintelui american Joe Biden pentru Orientul Mijlociu, a declarat la conferința de la Manama că eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas va duce la o creștere a livrărilor de ajutor umanitar și la o pauză semnificativă în luptele din Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.