Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPJ Brașov a cerut sprijinul ANPC după ce si-a luat țeapă de la Catena: Protecția Consumatorlui suspectieza o înșelăciune la nivel național

de Banat.ro
Sorin Susanu

Caz unic în lume, Poliția a reclamat la ANPC că a fost înșelată. Comisarii de la Protecția Consumatorului au fost chemați de polițiștii brașoveni să verifice un lanț de farmacii care a câștigat o licitație la nivel național pentru a asigura servicii medicale personalului MAI, atât cel activ cât și rezerviștilor. Farmacia Catena, căci despre ea este vorba refuza să le elibereze polițiștilor o serie de medicamente compensare, deși se asumase prin contract să facă acest lucru. Angajații farmaciei, le spunea polițiștilor că au magazinul pe stoc, dar că trebuie să-l achite, dacă doresc să-l achiziționeze, potrivit brasovstiri.ro.

Exasperați, oamenii legii au cerut ajutorul comisarilor ANPC, care au descins în urmă cu puțin timp la farmacia Catena de pe strada Toamnei. „Este incredibil ce am găsit acolo. În primul rând acel contract asumat de a fost câștigat, din punctul meu de vedere în mod fraudulos. Spun asta, pentru că prețurile prezentate la licitația pentru câștigarea contractului cu MAI sunt mult sub costurile de producție ale pastilelor respective. Deci este clar că niciodată farmacia nu a avut de gând să le asigure angajaților MAI acele medicamente. Era practic imposibil, cu exceptia situației în care administratorul ar fi frut să falimenteze lanțul de farmacii. Faptul că vorbim despre o premeditare o demonstrează o notă internă dată de conducerea lanțului de farmacii, prin care angajaților li se interzice să mai elibereze medicamentele respective pe rețete compensate. Despre existența acestei note interne ne-a vorbit chiar angajata farmaciei”, ne-a declarat Sorin Susanu, șef Corp de Control ANPC.

Citește și:  INCREDIBIL Dincă le-a mărturisit colegilor din arest că rămășițele din pădurea din Caracal nu aparțin Luizei

Problemele din farmacia verificată la Brașov nu se opresc aici. Potrivit sursei citate, medicamentele erau depozitate pe pardoseală, iar graficele de temperaturi pentru substanțele din unitate erau întocmite dinainte pentru mai multe ore. „Acele grafice nu au nicio valoare. Noi la ora 14.00 am citit graficele de temperaturi pentru ora 15.00. Asta spune tot”, a mai adăugat Sorin Susanu.

Seful corpului de control al ANPC a mai declarat că suspiciunile se întind pe întreaga rețea de farmacii din țară. Acesta a precizat că în zilele următoare verificările se vor extinde la nivel național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.