Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPJ Dolj se laudă cu o campanie de informare eficientă: În 2018, în întregul județ numărul victimelor accidentelor rutiere a scăzut cu 17 față de anul anterior

accident rutier

Un număr de 62 de persoane au decedat, în anul 2018, în judeţul Dolj, în accidente rutiere, cu 17 mai puţine decât în anul precedent, au anunţat reprezentanţii IPJ, luni, în cadrul şedinţei de analiză a activităţii instituţiei desfăşurată anul trecut, potrivit agerpres.ro.

Citește și: BUBUIE nervii în PNL, după prezentarea sondajelor interne: Crin Antonescu îi SPULBERĂ socotelile lui Orban (surse) / Replica

Potrivit sursei citate, diminuarea numărului deceselor în accidente rutiere a fost posibilă şi datorită faptului că, la începutul anului 2018, acest aspect a fost unul prioritar pentru conducerea IPJ Dolj, motiv pentru care au fost dispuse şi efectuate analize complexe cu privire la condiţiile şi cauzele care au favorizat producerea de accidente de circulaţie grave, concluziile rezultate stând la baza unor decizii manageriale.

Una dintre măsuri a fost creşterea numărului şi frecvenţei filtrelor rutiere strict pe tronsoanele de drum, dar şi pe intervalele orare în care se produc cu preponderenţă accidente grave.

De asemenea, în 2018, numărul autovehiculelor înmatriculate în Dolj a crescut cu 20.158, numărul acestora fiind, în prezent, de 246.862, în condiţiile în care infrastructura rutieră nu a cunoscut extinderi sau îmbunătăţiri relevante. În ceea ce priveşte numărul posesorilor de permise de conducere, acesta a crescut cu 4.616 persoane în anul 2018, ajungând în prezent la un total de 247.231 persoane.

Principalul indicator statistic avut în vedere la evaluarea rezultatelor obţinute de IPJ Dolj îl constituie volumul criminalităţii sesizate, care reprezintă numărul total de fapte penale sesizate în perioada de referinţă, iar din acest punct de vedere, conducerea inspectoratului susţine că s-a constatat o tendinţă evidentă de scădere a infracţionalităţii la nivelul judeţului în ultimii 5 ani, de la 19.069 infracţiuni sesizate în anul 2014, la 13.708 înregistrate anul trecut.

"În ceea ce priveşte criminalitatea stradală, se remarcă confirmarea tendinţei de scădere a infracţiunilor stradale sesizate înregistrate la nivelul IPJ Dolj în ultimii 5 ani, de la 823 de infracţiuni sesizate în anul 2014, indicatorul scăzând constant până la valoarea de 721 de infracţiuni stradale sesizate anul trecut", a precizat conducerea IPJ Dolj.

Pentru a veni în întâmpinarea semnalelor şi solicitărilor venite din partea societăţii civile, precum şi în ideea de a îmbunătăţi confortul cetăţenilor, IPJ Dolj a deschis în 2018 câte un ghişeu de eliberare a certificatelor de cazier judiciar la fiecare secţie de poliţie urbană din municipiul Craiova, ceea ce a dus la reducerea considerabilă a timpilor de aşteptare pentru cetăţeni. Doar în cele cinci luni de la înfiinţarea acestor ghişee au fost eliberate 4.342 de certificate direct de secţiile de poliţie din Craiova, numărul total de certificate de cazier judiciar eliberate către cetăţeni în anul 2018 ridicându-se la 71.044.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.