Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPJ Ilfov face verificări interne în cazul femeii agresate într-o curăţătorie din comuna Domneşti

www.botosaneanul.ro
abuz, femeie

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov a dispus declanşarea unor verificări, prin Biroul Control Intern, în vederea lămuririi tuturor aspectelor privind activităţile desfăşurate de poliţişti în urma sesizării unei fapte de lovire sau alte violenţe în cazul unei femei agresate de un bărbat într-o curăţătorie de haine din comuna Domneşti informează Agerpres.

O femeie a sesizat Poliţia că a fost agresată, pe 10 noiembrie, într-o curăţătorie de haine din comuna Domneşti, de către un bărbat de 32 de ani.

"Poliţiştii din Ilfov s-au deplasat, în cel mai scurt timp, la faţa locului iar în urma celor constatate, au încheiat un proces-verbal, sesizându-se din oficiu şi întocmind un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Până în prezent, persoana vătămată nu a formulat plângere prealabilă sub aspectul infracţiunii investigate, necesară punerii în mişcare a acţiunii penale", informează un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov transmis, luni, AGERPRES.

Potrivit Codului de procedură penală, femeia are la dispoziţie un termen de trei luni pentru depunerea plângerii prealabile.

"Ulterior, femeia s-a adresat Judecătoriei Cornetu, în vederea obţinerii unui ordin de protecţie, instanţa competentă emiţând,
la data de 13 noiembrie, documentul în cauză. Întrucât bărbatul împotriva căruia s-a emis ordinul de protecţie nu ar fi respectat dispoziţiile instanţei, femeia a sesizat parchetul competent, prin poşta electronică, întocmindu-se un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti", se arată în comunicat.

În ambele cauze penale se efectuează cercetări, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, urmând ca în raport de probele administrate să se formuleze propuneri legale.

În continuarea cercetărilor, în cursul zilei de luni, au fost efectuate activităţi procedurale, bărbatul în cauză fiind căutat de poliţişti, în vederea conducerii la sediul poliţiei şi audierii acestuia.

"Întrucât nu a fost găsit la domiciliu, a fost emisă o citaţie pe numele acestuia în vederea prezentării la sediul unităţii de poliţie în data de 11 decembrie, care a fost înmânată unui membru al familiei", precizează IPJ Ilfov.

Precizarea vine după ce în spaţiul public s-a invocat faptul că poliţiştii nu ar fi respectat procedurile în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.