Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPJ sesizează PÎCCJ cu privire la nerespectarea regimului armelor de către Cătălin Rădulescu

romaniacurata.ro
Catalin Radulescu

Poliţiştii din Argeş vor sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), cu privire la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor de către deputatul PSD Cătălin Rădulescu. "Referitor la declaraţiile apărute în spaţiu public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a efectuat un control la locul de păstrare a armelor letale autorizate pentru deţinere. În urma controlului şi a verificărilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", se precizează într-un comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Conform aceleiaşi surse, lui Cătălin Rădulescu i-a fost anulat şi dreptul de a deţine arme. "De asemenea, în temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor cu modificările şi completările ulterioare, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.500 de lei, iar în temeiul art. 28 alin. 1 din acelaşi act normativ, a fost dispusă măsura anulării dreptului de deţinere a armelor", se mai menţionează în comunicat.

Poliţiştii din Argeş s-au sesizat din oficiu şi au anunţat, pe 14 martie, că fac verificări cu privire la respectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce Rădulescu a afirmat că deţine o armă letală. "Referitor la declaraţiile apărute în spaţiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş s-a autosesizat şi desfăşoară activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor, cu modificările şi completările ulterioare", se precizează într-un punct de vedere transmis la acel moment de IPJ Argeş.

De asemenea, Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburare a liniştii şi ordinii publice în urma declaraţiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu. Cătălin Rădulescu, deputat PSD de Argeş, a declarat, într-un interviu pentru "Adevărul": "Pentru ce mai se duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi pentru ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile de apă, dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm în maidan, un loc în maidan, hai să facem cum se întâmplă în Franţa, în America, peste tot. Noi am făcut, am cerut autorizare, să ceară şi ei autorizare". El a mai spus că are o armă AKM: "Dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu şi hotărârea mea", conform Agerpres. Ulterior, Cătălin Rădulescu a declarat că a primit 150 de ameninţări cu moartea şi a anunţat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.