Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipocrizia importanței morților: în vreme ce întreaga lume deplânge soarta Ucrainei, civilii mor pe capete în Siria

Agerpres
siria bombardament

Treisprezece civili au fost ucişi începând de joi seara, în nordul Siriei, unde au loc confruntări armate între Forţele Democratice Siriene (FDS) - dominate de kurzi şi susţinte de către regimul lui Bashar al-Assad - şi militari turci şi auxiliari locali, anunţă vineri un ONG, relatează AFP.

Aceste victime au fost ucise în două incidente - unul la al-Bab, aflat sub controlul unor facţiuni siriene loiale Ankarei, în nord-estul Alepului, iar celălalt în apropiere de Al Hasakah, în nord-estul ţării, aflat sub controlul FDS.

La al-Bab, ”tiruri de artilerie ale forţelor în favoarea regimului (al-Assad) vizând o piaţă s-au soldat cu nouă morţi civili, inclusiv copii, şi alţi 20 de răniţi”, anunţă Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

Un corespondent AFP aflat la faţa locului a văzut locuitori şi salvatori năpustindu-se să evacueze răniţi - şi anume copii - din mijlocul tarabelor cu fructe şi legume distruse, printre care zăceau rămăşiţe umane.

Un purtător de cuvânt al FDS, Farhad Shami, dă asigurări că Forţele ”nu au nimic a face” cu acest atac.

La Al Hasakah, administraţia autonomă kurdă a anunţat că un atac turc s-a soldat cu ”moartea a patru copii şi rănirea altor 11”, ”în noaptea (de joi spre vineri), vizând un centru închis pentru minori”.

SOHR a confirmat acest bilanţ.

Turcia ameninţă din mai să lanseze o ofensivă de anvergură împotriva forţelor kurde care deţin controlul celei mai mari părţi a nord-estului Siriei, o ţară fragmentată de Războiul civil care s-a soldat de când a început, în 2011, cu o jumătate de milion de morţi şi milioane de deplasaţi şi refugiaţi.

Începând din iulie, drone turce lovesc tot mai des zone aflate sub controlul FDS, pe care Ankara le consideră ”teroriste”, potrivit SOHR şi unor oficiali kurzi.

Marţi, 17 combatanţi loiali regimului al-Assad au fost ucişi într-un raid aerian turc, porivit SOHR, care nu a putut să stabilească dacă a fost vorba doar despre militari ai regimului sau dacă printre ei se aflau combatanţi kurzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.