Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipocrizia ministrului Energiei Virgil Popescu | Cum fac reprezentanții PNL angajări la stat: cazul lui 'Nea Gicu Jupânu Iorga'

Guvernul Romaniei
Virgil Popescu

În ianuarie 2017 liderul ALDE Giurgiu, Toma Petcu, ajunge ministrul energiei. Trei luni mai târziu îl numește în Consiliul de Administrație al Electrica pe Gicu Iorga, un apropiat al său, fără niciun fel de experiență în domeniu. Liberalii, în special Virgil Popescu, deputat la acea vreme, au sărit ca arși, spunând că este o numire pur politică și cerându-i socoteală ministrului, arată jurnaliștii postului Digi24, în cadrul campaniei „Statul la Stat”.

Virgil Popescu: „Ce îi recomandă pe domnii Gicu Iorga și Ciprian Iacob, pentru a fi membrii în Bordul Electrica? Mă refer la altă competență în afară de cea de membru de partid?”, spunea Virgil Popescu într-o interpelare parlamentară. Ministrul Toma Petcu este înlocuit cu colegul de partid Anton Anton, iar în aprilie 2019 PNL depune o moțiune simplă împotriva acestuia. Virgil Popescu devine și mai virulent la adresa lui Gicu Iorga. Pentru a-i sublinia incompetența, îl ironizeză spunând că marea sa pasiune este jocul de table și consideră o rușine numirea în Consiliul de Administrație al Electrica.

Virgil Popescu -deputat PNL: „Nea Gicu Jupânu Iorga, șeful clubului de table din Giurgiu și mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10 mii de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Și dacă cineva va îndrăzni să îl dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri. Este strigător la cer, chiar nu vă este rușine?!”

Evoluția carierei

În februarie 2020 întreaga organizație ALDE Giurgiu se mută la PNL. Este momentul în care, pentru liberali, Gicu Iorga devine, brusc, foarte competent. Mai întâi, premierul de atunci Ludovic Orban îl numește secretar general adjunct la ministerul Economiei, condus tocmai de cel mai înverșunat contestatar, Virgil Popescu.

Reporterul DIGI24: Aș vrea să vă întreb de domnul Gicu Iorga, vă amintiți de dânsul, din Consiliul de Administrație la Electrica?

Ludovic Orban: Nu îmi aduc aminte.

Reporterul DIGI24: În momentul în care a fost pus, în 2017, PNL a criticat destul de puternic gestul...

Ludovic Orban: Întrebați, să mă documentez, să nu...

Reporterul DIGI24: Când să vă întreb, domnule Orban? Domnule Orban, dacă îmi permiteți, când aș putea să vă întreb? Domnule Orban...

Virgil Popescu are altă variantă acum

Toma Petcu a primit în luna aprilie un mandat în Consiliul de Administrație al Electrica. Tocmai de la actualul ministru al energiei Virgil Popescu care acum îl laudă.

Reporterul DIGI24: Vreau să vă întreb, și eu, de domnul Gicu Iorga.

Virgil Popescu,  ministrul energiei: Eh...

Reporterul DIGI24: Vreau să vă întreb de domnul Gicu Iorga, ce l-a recomandat să îl propuneți iar pentru Electrica?

Virgil Popescu - ministrul energiei: A fost în Consiliul de Administrație, știe despre ce este vorba și a continuat mandatul.

Reporterul DIGI24: Cum l-ați reevaluat pe domnul Iorga?

Virgil Popescu - ministrul Energiei: L-am văzut cum a acționat în Consiliul de Administrație în mandatul trecut.

Reporterul DIGI24: Și acum e bun?

Virgil Popescu - ministrul Energiei: Am văzut cum a acționat și... a susținut inclusiv fuziunea pentru o eficientizare, am văzut că totuși s-a descurcat acolo.

Reporterul DIGI24: Spuneați că a fost numit doar pe criterii politice, că ar trebui să le fie rușine celor care l-au pus acolo.

Virgil Popescu - ministrul Energiei: Așa am spus atunci, da. Am văzut cum a funcționat, repet, cum a acționat în Consiliul de Administrație și d-aia mandatul l-am prelungit.

Pe lângă Consiliul de Administrație de la Electrica, Gicu Iorga este și șeful biroul vamal din zona liberă Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.