Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză BOMBĂ a unui analist politic, în urma scandalului de la vârful PSD: Care este planul Gabrielei Firea, după discuția tensionată cu Mihai Tudose

NoBullying
suspendare lovitura politica negocieri

Stelian Tănase a comentat pe blog-ul său scandalul care a avut loc între Gabriela Firea și Mihai Tudose pe 30 noiembrie. Analistul politic crede că primarul Capitalei ar putea profita de tensiunile din PSD pentru a-i lua locul lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. "Firea are și ea propriile ei ambiții, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Scoasa din cutie și unghiile ascuțite. Nu mai mai zic vorba ei otrăvită. Acum ea joacă partida Dragnea, dar la o adică, haț! Se va așeza pe fotoliul vacant fără să ezite.", a scris Stelain Tănase pe blog.

"Ieri Gabriela Firea, supermediatizata primăriță a Capitalei noastre, s-a făcut de kko. A ajuns la culmea penibilului. Adică, bre, a fost sfidată chiar de partidul ei de suflet unde taie și spînzură în absența liderului Liviu Dragnea plecat în porumb imediat după scandalul cu OLAF. Primarele de la sectorul 1, Tudorache, ne-a dat ieri o informație mortală – că organizarea așa-zisului Tîrg de Crăciun din Piața Victoriei a fost decisă la Partid!!! Nu la Primărie? Nu în biroul sacrosanct al Gabrielei Firea !?

Citește și: PSD, pe un butoi de pulbere: Ședință de urgență după scandalul Firea-Tudose (surse)

Ca să vezi? Dacă Tîrgul era pus la cale de staff-ul PSD, înseamnă că avea un caracter eminamente politic. Nu era un tîrg ca orice tîrg pe lumea asta, menit să ne bucurăm de sărbători! Tîrgul de Crăciun din Piața Victoriei – apărut peste noapte – a fost gîndit pur și simplu ca o diversiune. Scopul lui – să risipească protestatarii. O șmecherie de periferie, în esență. Pe scurt, a fost gîndit ca o „lovitură grea dată reacțiunii”, dreptei, opoziției. Cui s-o nimeri, protestatar să fie! Oricărui contestatar al puterii PSD i se oferea un Tîrg de Crăciun, asezonat cu un jandarm pus să-l păzească de rele !

Perfect, „lupta de clasă de ascute!” cum a anunțat tătucul popoarelor Stalin, inspiratorul pesedeilor de ieri și de azi. Numai că treaba nu zbîrnie la vîrful PSD și nici nu merge în direcția cea bună. Unitatea proverbială a acestui partid s-a cam dus dracu! Cauza – s-a declanșat lupta pentru putere. Legea e arhicunoscută – partidele se sparg cînd sunt la putere, nu în opoziție. Fotoliul lui Dragnea este pus serios sub semnul întrebării. Liderii PSD caută ieșirea prin Sărindar! Liviu Dragnea nu are viitor și nu mai este frecventabil. Oricînd poate surveni demisia sa. Așa că fiecare se poziționează cum poate. Atmosfera este de cazino – very hot – cînd mizele ajung la maximum. Rudele își dispută moștenirea PSD. Va fi Tudose sau Dragnea? Firea are și ea propriile ei ambiții, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Scoasa din cutie și unghiile ascuțite. Nu mai mai zic vorba ei otrăvită. Acum ea joacă partida Dragnea, dar la o adică, haț! Se va așeza pe fotoliul vacant fără să ezite.

Citește și: Tudor Chirilă, ATAC la adresa unor protestatari: 'Nu va ieşi nimic bun decât pentru cei care aşteaptă să demonstreze că în piaţă e o mână de huligani'

Așa se face că a ieșit din tranșeu să dea un atac la baionetă decisiv. Să o ascultăm – ”Dl Iohannis este în campanie electorală pentru prezidențiale, iar dvs (Mihai Tudose, n red.) sunteți în campanie electorală pentru preluarea PSD ! „. Așa a cuvîntat primărița spre premier la indicațiile lui Dragnea căruia îi place să lucreze prin interpuși.

Intrebări. Va mai fi capabil PSD să țină guvernarea și în 2018? S-ar putea, paradoxal, ca victoria electorală atit de categorică din decembrie 2016 să îi aducă sfirșitul, nu beneficiile. PSD nu a fost pregătit să cîștige alegerile și nici să guverneze. Asta poate să ducă la scindarea acestui partid prea mare pentru piața politică românească. El se va prăbuși în acest caz sub propria lui greutate. Lucrurile spre acolo se îndreaptă. Ce am văzut acum – cu Tîrgul de Crăciun dorit de Firea – este doar un episod premergător al bătăliei finale care, iata, a și început.", a scris Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.