Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză EXPLOZIVĂ: Nu groapa l-a prăbușit pe Gabriel Oprea, ci Operațiunea Serviciilor

gabriel oprea neculai ontanu

Biroul permanent al Senatului va discuta, luni, solicitarea pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorului Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, acuzat de ucidere din culpă în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină.

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut săptămâna trecută sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină.

ESEC total în privința Siriei între SUA și Rusia. Unde nu s-au înțeles

Spectaculoasa Cădere a lui Gabriel Oprea, după opinia mea, de specialist în Căderi, cea mai huruitoare din anii postdecembrişti, a uluit cu atît mai mult cu cît Gabriel Oprea era un om al Serviciilor secrete ale României.

Ascensiunea sa a fost rezultatul unei operaţiuni bine puse la punct.

Dar Căderea sa? În mai multe rînduri, am avansat ipoteza că Prăbuşirea lui Gabriel Oprea e tot Opera Serviciilor secrete. Ca și Sebastian Ghiță, Gabriel Oprea n-a ascultat de ordinele date vizînd abandonarea lui Victor Ponta. N-o avea Klaus Iohannis nici un obiectiv de politică internă și externă pentru amărîta asta de țară. Obiective de interes strict personal are.

Și oamenii Sistemului creat de Traian Băsescu și preluat de Klaus Iohannis, pentru a rămîne în funcții, sunt în stare de orice cînd vine vorba de îndeplinit interesele personale ale Șefului de la Cotroceni”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal, care vorbește despre decăderea lui Gabriel Oprea în urma scandalurilor în care numele său a fost implicat.

Dragnea DEZVĂLUIE de ce s-a rupt USL: Poate se supără Ponta și Antonescu pe mine

Jurnalistul precizează că în cazul morții polițistului Bogdan Gigină cel considerat responsabil pentru cele întâmplate ar trebui să fie unul dintre șefii polișistului și nicidecum Gabriel Oprea.

Dacă ar trebui să căutăm un vinovat el trebuie găsit printre șefii lui Gigină, cei care, admițînd că Gabriel Oprea voia s-ajungă acasă cît mai repede, erau obligați să-i spună ministrului că n-o pot face încălcînd legea.

Dragnea, contre la RTV: 'Îmi puteţi da o listă de lucruri pe care să le fac. Eventual de la Sebi'

Băsescu face declarații ȘOC: Grupări mafiote vizau asasinarea mea. Se pregătea răpirea fiicei mele

Cioloş uimeşte din nou: Cum a fost surprins în avionul spre Munchen/ FOTO

Am urmărit cu atenţie cazul Bogdan Gigină şi am sesizat imediat, în campania de presă prin care Gabriel Oprea era acuzat de moartea poliţistului, Ordinul pe unitate primit de Divizia Presă.

În toiul campaniei, invitat la un post tv pentru a discuta chestiuni de Istorie, nu mică mi-a fost mirarea cînd moderatorul a scos un portret al poliţistului mort, un portret îndoliat, l-a pus pe masa din studio şi s-a lansat, fără nici o legătură cu emisiunea, într-un lung şir de acuzaţii aduse lui Gabriel Oprea. Nu l-am întrebat ce l-a apucat. Ştiam că primise şi el Ordinul pe unitate.

Repet, rolul Serviciilor în Operaţiunea Căderea lui Gabriel Oprea a fost doar o supoziţie de a mea.

Iat-o însă confirmată spectaculos chiar de Servicii”, a continuat acesta.

În încheiere, Ion Cristoiu spune că ceea ce l-a prăbușit pe Gabriel Oprea nu este groapa care i-a adus sfârșitul polițistului Gigină, ci Operațiunea Serviciilor.

Nu groapa l-a prăbușit pe Gabriel Oprea, o creație atît de complicată a Serviciilor, în care s-a investit mult, ci Operațiunea Serviciilor.

Dacă Gabriel Oprea îndeplinea ordinele date în privința lui Victor Ponta, acum era, dacă nu șef, măcar un retras liniștit.

Nu s-ar mai fi declanșat o clipă campania de presă în genul celei susținute de moderatorul care bocea portretul lui Bogdan Gigină”, a conchis Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.