Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză incendiară din PSD: ce se ascunde, de fapt, în spatele protestelor transportatorilor și fermierilor

Inquam FOTO/ George Călin
protest transportatori

​Cineva dorește foarte tare să destabilizeze Guvernul, declară la RFI liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, care comentează protestele fermierilor și transportatorilor și tentativa unor politicieni de a confisca protestele. El spune că Dănuț Andruș „e o dezamăgire”.

Întrebat de ce crede că unii fermieri și transportatori continuă protestul, iar alții nu, Lucian Romașcanu a răspuns: ”Asta ar trebui să-i întrebăm pe ei”.

„Din punctul de vedere al Guvernului, pe care l-am văzut comunicat în zilele precedente, s-a ajuns la un acord. Mă rog, firește că sunt lucruri care sunt în derulare, nu pot fi întâmplate imediat, lucru care ar trebui să ducă la o liniștire a situației, pentru că ce a fost cu adevărat important și pertinent în solicitările dumnealor a fost tratat cu maximă seriozitate și a fost rezolvat”, adaugă social-democratul.

Este un joc politic

„Cu certitudine, sunt și oameni care vor să profite politic de pe urma unui asemenea protest legitim și lucrurile pot duce în această direcție. Dacă se termină prea repede, poate că interesul politic al unora dintre liderii celor din stradă nu reușește să fie atins și atunci caută o prelungire pentru o expunere mai substanțială. Eu cred că totuși s-a ajuns la un acord corespunzător”, apreciază Lucian Romașcanu.

De asemenea, liderul senatorilor PSD spune despre Dănuț Andruș, fost membru PSD, că este „o dezamăgire”.

Senatorul PSD spune că ”cineva dorește foarte tare să destabilizeze Guvernul, în plus, să destabilizeze mai mult în această țară și vedem că nu suntem într-un moment simplu al istoriei, toată lumea e foarte atentă la mesajele care vin, la acest soft power foarte bine finanțat din est, care se bazează și pe oameni de bună credință, dar și pe oameni direct cumpărați. Nu putem să destabilizăm o țară într-un moment de o asemenea complexitate”.

Parlamentarul social-democrat precizează că se referă la Diana Șoșoacă și George Simion.


Lucian Romașcanu spune că ”există proteste pe tractoare scumpe, de sute de mii de euro și bineînțeles că a fost nevoie de aceste investiții, dar acele tractoare sunt luate, unele dintre ele, pe bani europeni. Noi protestăm pe un tractor luat pe bani europeni împotriva Uniunii Europene și ieșirii României de acolo și suveranismului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.