Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză incendiară în privința scandalului din Guvern: 'Este o chestiune de ore, zile, până când PSD va fi nevoit să găsească un înlocuitor la Interne'

www.ziare.com
Mihai Tudose Carmen Dan

Editorialistul Dan Vasile Mihale e de părere că ministrul de Interne "Carmen Dan este pe făraș. Este o chestiune de ore, zile, până când PSD va fi nevoit să găsească un înlocuitor la Interne. Tudose spune că nu mai poate lucra cu un ministru de Interne care l-a minţit și plusează: ,"Dacă va fi lăsată să demisioneze, eu îi voi accepta demisia''.  Dacă va fi lăsată să plece? Ce caraghioslâc!", a scris Dan Vasile Mihale pe Realitatea.net.

Carmen Dan poate demisiona în orice clipă, dacă este un om de bună credință. Premierul, la rândul său, poate cere revocarea sa. Dar ar fi prea simplu. În PSD se practică jumătățile de măsură. Tudose se dă zmeu la televizor, dar nu are curajul să ducă lucrurile până la capăt. În PSD se alege mereu varianta complicată, pentru că este singura care suportă fumigene.

Citește și: Descoperire ȘOCANTĂ: Un celebru academician a fost găsit MORT în mașină, 'într-o poziție NEFIREASCĂ', chiar în fața Institutului de Istorie - FOTO

Prin comparație cu situația actuală, trebuie remarcat că doamnele Plumb și Shhaideh chiar au dat dovadă de curaj, când au rămas de neclintite în decizia lor de a demisiona, deși partidul s-a opus. Atunci s-a vorbit de o victorie de etapă a lui Tudose. Și chiar a fost. Tudose a fost primul lider PSD care a refuzat să ducă până la capăt ordinele lui Dragnea.

A jucat bine și când a pasat ,,reforma justiției'' la Parlament și când s-a dezis de târgul de Crăciun al Gabrielei Firea. În ceea ce privește relația cu șefa de la Interne, aceasta a fost destul de rece încă de la început. După scandalul ,,Microfonul'', Tudose declara ironic: ,,Să o întreb ce a mai găsit prin casă?''.

Dacă treci în revistă, cu atenție, toate mutările lui Tudose ca premier, poți trage o singură concluzie: Principalul obiectiv al ,,Buldozerului''  a fost să  scape de oamenii lui Dragnea. În ceea ce privește, celelalte  ambiții, Tudose este greu de citit.  Omul a declarat public că nu este interesat de șefia PSD și nici să devină candidatul PSD la prezidențiale. Cu toate acestea lovește în Dragnea prin Bădălău, numărul doi în PSD și omul care vrea să-i tragă preșul de sub picioare actualului lider suprem.

Revenind însă la chestiune. De ce nu cere Tudose revocarea din funție a ministrului de Interne? Pentru că a învățat să nu întindă coarda prea mult. Toți trag de timp, pentru că nu au acordul liderului suprem, ocupat în aceste zile cu vizitarea baronilor din Moldova. Se joacă atent, doar cu pionii și caii.

Citește și: Atac fără precedent la adresa premierului: 'Tudose, pentru noi, este Dragnea 2. Românii s-au săturat de circul ieftin'

Dincolo de jocul de culise din PSD, râmâne evidența: Guvernul Tudose este un guvern de marionete.

Și mai este evident ceva:  Poliția Română, ca instituție, are probleme mai mari decât s-a crezut, iar noul scandal cu presupusul pedofil, ne arată că inițiativa doamnei Carmen Dan de a lăsa la latitudinea polițistului transformarea contravenției în infracțiune era absolut eronată.", a scris Dan Vasile Mihale.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.