Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză incendiară în scandalul care a zguduit DNA: Vlad Cosma 'este turnătorul lui Ghiță'

Inquam Photos/Octav Ganea
Vlad Cosma DNA Bucuresti

Jurnalistul de la "Adevărul" Liviu Avram afirmă, într-o postare pe Facebook,  că discuțiile dintre Vlad Cosma, procurorul Portocală și șeful DNA Ploiești vizau nu falsificarea unor probe, ci disimularea modului real în care documentele au ajuns în posesia DNA Ploiești.  Disimularea s-a operat prin realizarea unei sesizări anonime, trimisă de la Chișinău, pe care Vlad Cosma a pus-o în practică, dar, ca o poliță de asigurare, s-a și înregistrat în timp ce o executa, arată Liviu Avram. Mai mult, acesta susține că Vlad Cosma este „turnătorul lui Ghiță”.

"Totuși, NU este vorba despre fabricarea de probe în montajul audio-video prezentat de Vlad Cosma. Însuși Sebastian Ghiță a recunoscut la Antena 3 (spre bosumflarea și dezumflarea lui Gâdea) că documentul pe baza căruia s-a format dosarul finanțării campaniei electorale a lui Ponta în Republica Moldova este autentic și e scris chiar de el.

Discuțiile dintre Vlad Cosma, procurorul Portocală și șeful DNA Ploiești vizau nu falsificarea unor probe, ci disimularea modului real în care documentele au ajuns în posesia DNA Ploiești. Iar disimularea s-a operat prin realizarea unei sesizări anonime, trimisă de la Chișinău, pe care Vlad Cosma a pus-o în practică (dar, ca o poliță de asigurare, s-a și înregistrat în timp ce o executa).

Ninsorile se 'NĂPUSTESC' asupra României: Care sunt zonele afectate de viscol și ce îi atenționează specialiștii pe români

Cel puțin la acest moment, concluzia mea este următoarea: Vlad Cosma, implicat în campania lui Ponta din Moldova, a fost cel care a „colectat" documentele incriminatoare la adresa lui Ghiță, el le-a livrat către DNA Ploiești (în speranța că ușurează situația sa și a familiei sale), dar nu a vrut să se știe oficial că el este turnătorul lui Ghiță. Și atunci a convenit cu procurorii varianta sesizării printr-o scrisoare anonimă. Ar fi un nou episod din ciclul „PSD-iștii se toarnă între ei".

Asta schimbă puțin perspectiva întregii afaceri, nu? Căci una este măsluirea de probe (refrenul zilei, pe care îl cântă acum Mafia și Propaganda asociată) și alta e disimularea modului în care probe (totuși) reale au ajuns în posesia procurorilor.

Acum, mie nu mi-e clar dacă procurorilor le este permis să intre în asemenea gen de joc – dar asta o vor stabili Inspecția Judiciară și Parchetul General", a scris Liviu Avram pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.