Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPOTEZĂ ȘOCANTĂ Carmen Iohannis ar putea fi ARESTATĂ? Traian Băsescu: 'Iohannis să facă ce am făcut și eu când fratele mi-a fost arestat'

www.news.ro
Klaus Iohannis Carmen Iohannis Paște

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a fost citată, joia viitoare, la Parchetul General, pentru a fi audiată într-un dosar deschis ca urmare a unui denunţ în legătură sumele de bani obţinute de familia Iohannis din închirierea unui imobil.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lăsat de înțeles că Prima Doamnă ar putea face parte din orice scenariu și a vorbit despre ce i s-a întâmplat fratelui său, Mircea Băsescu, când a fost arestat, iar ulterior a fost și condamnat.

Citește și: Mutare de ultimă oră pentru creșterea salariului minim – Ce a decis Guvernul

”Poate să facă ce am făcut și eu când fratele meu a fost arestat preventiv, mi-am continuat mandatul.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Denunţul în cazul familiei prezidențiale a fost depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Citește și: Lovitură la buzunar pentru Cristi Borcea! ‘Troc’ dezastruos pentru a rămâne în libertate

Iniţial, denunţul a fost înregistrat în mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General.

În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

Citește și: S-a decis! Cine îl va judeca pe Liviu Dragnea

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.