Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Andrei a oferit distincții politicianului Stelian Dolha și altor persoane care au pus umărul la înființarea Școlii Primare 'Sfântul Stelian' din Bistrița

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oferit duminică, 20 februarie, distincții și diplome de onoare tuturor celor care au avut un rol definitoriu în procesul de înființare a Școlii Primare „Sfântul Stelian” din Bistrița.

Evenimentul a avut loc în Biserica „Sfânta Treime” din Bistrița, la finalul Liturghiei duminicale.

Prof. Camelia Tabără, vicepreședinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a fost distinsă cu ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”, iar Stelian Dolha, fostul prefect al municipiului, a primit Ordinul „Mihai Vodă” pentru Mireni, scrie basilica.ro.

De asemenea, Părintele Mitropolit a oferit „Diplome de cinstire” membrilor fondatori ai școlii și altor binefăcători, printre care Pr. Alexandru Vidican, protopop de Bistrița, Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița și Prof. Aurelia Dan, inspector școlar pentru disciplina Religie.

„Apariția unei noi școli în sistemul nostru educațional nu poate decât să ne îmbogățească din toate punctele de vedere. Ca Inspectorat Școlar Județean vom susține orice inițiativă pe această cale, considerăm că o ofertă educațională diversă poate să răspundă așteptărilor tuturor beneficiarilor direcți ai învățării care sunt copiii. Școala Primară ‹Sfântul Stelian› este o parte însemnată a procesului educațional din județ și care îmbogățește, așa cum am spus, ceea ce împreună unitățile de învățământ reușesc să ofere în egală măsură ca beneficii elevilor, profesorilor și comunității”, a declarat Prof. Aurelia Dan pentru Trinitas TV.

Școala Primară „Sfântul Stelian”, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a intrat la începutul anului școlar 2021-2022 în rețeaua școlară a municipiului Bistrița. În prezent, în această instituție de învățământ funcționează o singură clasă, cea pregătitoare, avânt un total de 25 de locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.