Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Calinic, despre cumpărarea posturilor de preot: 'Se pot cumpăra, pe bază de chitanţe, doar în cimitirul parohiei'

doxologia.ro
Calinic Botoșăneanul

Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a primit o întrebare incomodă din partea unui credincios. Ierarhul a fost întrebat ce are de gând să facă ”cu practica «cumpărării» unui loc călduţ într-o anume parohie, ca preot paroh sau preot simplu?”.

Răspunsul ierarhului a fost unul original, așa cum face de obicei.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Stimate domnule! În Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, parohiile se câştigă astfel: cele din mediul urban, prin concurs scris şi oral; cele din mediul rural, prin concurs de dosare; iar cele până într-o sută de familii sunt date pentru tinerii care iau examenul de capacitate, în funcţie de nota obţinută şi opţiunea exprimată.

Cât despre locurile „călduţe” despre care faceţi vorbire, sau mai puţin călduţe (n.n), acestea se pot cumpăra, pe bază de chitanţe, doar în cimitirul parohiei. Doamne, ajută!”, a explicat ÎPS Calinic.

Citește și: Nicușor Dan dezvăluie care este starea relației cu PNL și USR PLUS: ‘În măsura în care îmi vor solicita întâlniri unu la unu vorbesc, pentru că întâlniri periodice avem la două săptămâni cu toți primarii’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.