Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPS Teodosie a oficiat slujba de sfințire a apei la malul Mării Negre: 'Să nu ne înspăimântăm de valurile care vin. Suntem deasupra valurilor cu Dumnezeu'

g4media.ro
IPS Teodosie

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a oficiat joi slujba de sfințire a Aghesmei Mari pe faleza din Portul Tomis, exprimându-și nădejdea că vom trece cu bine de această perioadă grea: „Să avem bucurie tot anul, să nu ne înspăimântăm de valurile care vin. Suntem deasupra valurilor cu Dumnezeu: Dumnezeu a învins şi valurile mării, şi valurile păcatelor“.

„Nădăjduim și acum, ca boala mai ușoară de data aceasta să fie învinsă cu rugăciunea, cu credința și cu puterea lui Dumnezeu, și cu apa sfințită”, a subliniat ierarhul, conform basilica.ro.

Ziua a început prin oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, după care clerici și credincioșii au pornit în procesiune către faleza din Constanța, unde ierarhul a binecuvântat apele.

La ceremonie a luat parte Garda de Onoare constituită din militari ai Forţelor Navale şi Muzica Militară a Forţelor Navale.

„Noi păstorii ne vom face datoria să îndemnăm poporul și să îl aducem la mai multă credință, unde este credință este lumină, este viață și este bucurie”, a adăugat în încheiere Arhiepiscopul Tomisului.

La final, potrivit tradiției, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie a aruncat trei cruci în apa mării, și i-a premiat pe cei care le-au recuperat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.