Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPS Teodosie, declaratie controversată în plin val 4: Nu trebuie să fiţi obligaţi să vă vaccinați! Sunteţi apăraţi de Constituţie şi chiar de legile europene

g4media.ro
IPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a afirmat că “este o frământare” a oamenilor care nu acceptă vaccinul anti-COVID, considerând că este dreptul acestora de a nu îl accepta. El a precizat că acest vaccin nu trebuie să fie obligatoriu, “mai ales că nu este asumat de nimeni” şi ar avea urmări negative. ÎPS Teodosie a mai declarat că nu este de acord cu restricţiile pentru persoanele nevaccinate, anunță news.ro.

În cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea, unde era invitat ÎPS Teodosie, realizatorul acesteia, Eugen Tănăsescu, care este şi purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, a adus în discuţie interdicţiile care ar putea fi luate pentru persoanele nevaccinate.

“Din ce în ce mai mulţi oameni se sperie că ce vor face, pentru că tot aud la ştiri că se va interzice celor nevaccinaţi să se ducă în stânga, în dreapta, la spital, la alimentară, la mall, la şcoală, mai ştiu eu pe unde. Nu avem nicio decizie în sensul ăsta până acum”, a afirmat Eugen Tănăsescu.

Arhiepiscopul Tomisului îi sfătuieşte pe oameni să se adreseze justiţiei în cazul în care vor fi introduse restricţii.

“Aşa este. Eu cred şi trebuie să fac un apel la jurişti să se mobilizeze, este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul şi au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Şi sunt atâtea urmări negative. Deci aceşti oameni ar trebui, credincioşii noştri, să se adreseze în masă justiţiei. Au fost atâtea sentinţe care au arătat că este fără temei constituţional această interdicţie a nevaccinaţilor. (…) Am citit clar că Uniunea Europeană a anunţat că vaccinul va înceta. De ce înainte de a înceta este cea mai intensă propagandă pro vaccin şi a obligativităţii vaccinului?”, a transmis ÎPS Teodosie.

El crede că aceste anunţuri ale autorităţile de introducere a unor interdicţii pentru nevaccinaţi au rolul de a-i determina pe aceştia să se vaccineze.

“Vă spun să nu vă speriaţi. Aveţi tot dreptul să alegeţi. Nu trebuie să fiţi obligaţi. Nu este constituţional, nu este legal. De aceea, nu vă mai speriaţi. Mergeţi şi, dacă vi se interzice, faceţi sesizare şi vă vor apăra. Sunt mulţi avocaţi care vor să vă apere. (…) Este o neorânduială în această forţare care este nefirească, fără temei şi cu rolul de a speria ca să vă vaccinaţi forţat. Nu acceptaţi. Avem personalitate de sine fiecare, sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi chiar de legile europene. Nici legile europene nu ne obligă la vaccin”, a mai declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat în legătură cu faptul că în anumite locuri, cum ar fi cămine studenţeşti, nu este permis accesul decât persoanelor vaccinate şi ce trebuie făcut în această privinţă, ÎPS a afirmat: “Adresaţi-vă Justiţiei, aveţi tot dreptul să vă adresaţi Justiţiei pentru că acestea sunt nişte hotărâri convenţionale, nu sunt legi. Sunt contrazise de legi aceste restricţii, sunt hotărâri fără putere de lege. (...) Doamna Avocat al Poporului a spus că aceste restricţii nu sunt legi şi nu sunt obligatorii, sunt abuzive aceste restricţii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.