Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPS Teodosie va oficia o slujbă la Catedrala arhiepiscopală din Constanța

Inquam Photos / Octav Ganea
slujba pestera sfantul andrei teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va oficia o slujbă sâmbătă, de la ora 22.00. Aceasta va avea loc la Catedrala arhiepiscopală din Constanța. Teodosie a oficiat și slujba de Anul Nou, la care au participat aproximativ o sută de credincioși, deși circulația este interzisă după ora 23.00.

Arhiepiscopia Tomisului anunță că sâmbătă, 2 ianuarie, de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, oficiază Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța, iar de la ora 22.00, va săvârși Acatistul Sfântului Serafim de Sarov și Acatistul Învierii. Apoi, duminică, 3 ianuarie, de la ora 8.40, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie tot la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.

Un medic le dă replica celor care critică rapiditatea cu care a fost obținut vaccinul anti-Covid: 'Am trecut de la Sapiens la Homo deus'

IPS Teodosie a fost în centrul unor controverse după ce a oficiat slujba Te Deum de Anul Nou la ora 23.15, în catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța. La slujbă au participat aproximativ o sută de credincioși, în condițiile în care circulația este interzisă după ora 23.00. Polițiștii au ajuns la fața locului.

„Cu privire la evenimentul religios desfăşurat la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 - 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, a transmis IPJ Constanța.

Astfel, polițiștii i-au informat pe oameni despre măsurile dispuse în actualul context epidemiologic.

„Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare. Persoanele prezente au fost atenționate verbal, polițiștii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, a adăugat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.