Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IPS Teofan a sfințit la Botoșani apartamentul Pro Vita pentru femei în criză de sarcină

Părintele Mitropolit Teofan a sfințit sâmbătă apartamentul Pro Vita amenajat pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină din județul Botoșani, potrivit basilica.ro.

Locuința a fost achiziționată de Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, pentru proiectele Biroului Pro Vita din Protopopiatul Botoșani.

Mamele în criză de sarcină pot locui în acest apartament până când nasc și se pot reintegra social. Astfel, prin sprijinul acordat mamelor, sunt salvați copii de la avort.

„Această activitate este una importantă pentru misiunea Bisericii, întrucât, printr-un astfel de instrument misionar se pot salva măcar câțiva copii de la avort. Mamele care au curajul să păstreze copiii, în ciuda diferitelor obstacole, merită ajutate în mod substanțial, începând cu nevoile de bază, inclusiv cu un acoperiș deasupra capului și cu cele necesare pentru viața de zi cu zi. Prin această lucrare se întregește rețeaua de apartamente pro vita pe care o avem la nivelul Arhiepiscopiei, rețea de locuințe protejate la Iași, Piatra Neamț și acum, iată, la Botoșani”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan.

Citește și: ‘Dle Arafat, cu ajutorul dvs și al bunului Dumnezeu, să avem cât mai multe victime’ – Florin Roman a comis-o rău de tot

Pentru munca depusă la amenajarea acestui cămin, părintele Marius Ciobanu, coordonatorul Biroului Pro Vita Botoșani, a primit din partea Părintelui Mitropolit Teofan distincția „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”.

Inițiativa face parte din strategia Departamentului Pro Vita de a realiza o rețea de sprijin pro-viață în cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor, prin implicarea structurilor administrative, a parohiilor, a voluntarilor și a tuturor persoanelor dornice să protejeze dreptul la viață al copiilor.

Rețeaua de apartamente Pro Vita face parte din Programul Praesidio pentru femeile însărcinate aflate în dificultate, proiect desfășurat de Departamentul Pro Vita din anul 2012.

Proiectul pune la dispoziția femeilor în criză de sarcină un număr de telefon cu apelare gratuită, la care pot primi consiliere telefonică:

Tel verde 0800 800 116

Proiectul mai oferă burse financiare pentru criza de sarcină, servicii de consiliere psihologică, duhovnicească și juridică, program de terapie post-avort, programe de formare pentru preoți și voluntari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.