Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, reacționează, după ultimele evenimente: 'Cerem să se permită a oferi creștinilor măcar o mică mângâiere'

mitropolitul teofan

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, reacţionează dur după ce autorităţile au anunţat că Lumina Sfântă va fi împărţită de poliţişti și cere ca, de Paşti, preoţii să aibă aceleaşi privilegii ca administratorii pieţelor şi magazinelor. „Când Hristos e pe Cruce, noi unde am putea fi?”.

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, spune că, dacă oamenii pot merge la piaţă, la magazine sau la farmacii, de mai multe ori pe săptămână, atunci de ce să nu poată merge şi la slujba de Înviere, măcar pentru un minut.

Citește și: Informațiile oficiale îl contrazic pe Klaus Iohannis! Șeful statului a comunicat cu șapte morți mai mult decât GCS! Nicio persoană decedată azi

„Este bine că autoritățile au încredere în administratorii piețelor și în patronii de magazine alimentare sau de farmacii, dar credem că și Biserica se poate organiza eficient, cu simț de răspundere. A dovedit-o chiar în această perioadă, asigurând prin voluntari distribuirea de pachete și ajutoare celor aflați în nevoie. Cum un curier poate livra cele necesare unei familii, obiecte sau alimente, la fel credem că și un preot sau un voluntar, respectând regulile de distanțare, pot oferi o pâine sfințită ambalată și pot aprinde lumânarea celui din fața lor. Cum o persoană poate merge la lucru, la piață sau la farmacie de mai multe ori pe săptămână, aceeași persoană ar putea veni de Paști, pentru un minut, în fața Bisericii sale sau la cimitir, pentru a aprinde o lumânare. E greu de înțeles de ce acest lucru n-ar fi posibil.

Ne rugăm Domnului să binecuvinteze pe toți, să le dăruiască sănătate și înțelepciune și să nu li se știrbească din bucuria Învierii! Noi le vom purta pe toate așa cum ne sunt rânduite. Când Hristos e pe Cruce, noi unde am putea fi?“, spune ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Citește și: BOR reacționează după declarația președintelui: BOR a respectat întocmai toate normele impuse prin lege

În Miercurea Mare, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei spune că Biserica a respectat întocmai regulile impuse până acum de autorităţi şi cere ca preoţii să fie lăsaţi să le dea ei credincioşilor Lumina Sfântă.

„Este o situație grea pentru Țară și pentru Biserică. Am înțeles, încă de la început, să sprijinim eforturile care se fac în lupta cu această epidemie. Ne-am implicat cu resurse umane, materiale, cu mesaje de încurajare și, așa cum se cuvine, cu rugăciune, post și pocăință. Ne-am alăturat apelurilor autorităților și am îndemnat credincioșii să respecte cu maximă strictețe regulile stabilite pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Ne-a durut atunci când credincioșii nu au avut posibilitatea să participe la slujbe măcar într-un număr limitat, în aer liber, respectând distanțarea socială. E greu, foarte greu, de asemenea, de purtat pentru arhierei și preoți faptul că mulți credincioși nu au mai putut să se spovedească sau să se împărtășească în acest post.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

Înțelegem și faptul că nu pentru toți nevoile sufletești sunt la fel de mari ca nevoile trupești. Acum, când se apropie Sfintele Paști, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, cerem să se permită a oferi creștinilor măcar o mică mângâiere: o pâine sfințită și o lumânare aprinsă, în condiții de respectare cu strictețe a măsurilor luate în aceste vremuri de epidemie.”, transmite ÎPS Teofan, Mitropolitul Modolvei şi Bucovinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.