Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irakul va începe noi exploatări de gaze în 2024

Energy Mag
Gaze conducta

Președintele irakian, Abdul Latif Rashid, a declarat că Irakul intenționează să înceapă noi proiecte de gaze în 2024 pentru a-și crește producția de gaze naturale și pentru a-și reduce progresiv importurile de gaze, scrie iraqinews.com.

Remarcile lui Rashid au avut loc în timpul participării sale la cel de-al șaptelea summit al Forumului țărilor exportatoare de gaze (GECF), care a avut loc în Algeria, unde a indicat că noile proiecte vor fi incluse în cea de-a cincea și a șasea rundă de licitații internaționale, potrivit unui comunicat citat de Agenția irakiană de știri (INA).

Președintele irakian a explicat că o nouă platformă de gaz natural lichefiat (LNG), în curs de dezvoltare în Marele Port Al-Faw din sudul Irakului, va facilita operațiunile cu gaze.

Mai multe proiecte noi de gaze în diferite părți ale țării

Rashid a precizat că Ministerul Petrolului se pregătește, de asemenea, să demareze mai multe proiecte noi de gaze în diferite părți ale țării pentru a utiliza gazul generat în 2023 și mai devreme.

Președintele irakian i-a informat pe cei prezenți că, în ultimii zece ani, Irakul aproape și-a dublat capacitatea de a produce țiței, ajungând la 4,7 milioane de barili pe zi (bpd). El a adăugat că această creștere a reprezentat aproximativ jumătate din creșterea bruscă a producției mondiale de petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.