Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iran: Un membru al echipei care a negociat acordul nuclear a fost arestat pentru spionaj

thedailybeast.com
iran

Autorităţile iraniene l-au arestat, sub suspiciunea de spionaj, pe un membru al echipei de negociere care a încheiat acordul istoric în domeniul nuclear cu marile puteri, în iulie 2015, a declarat duminică un purtător de cuvânt din justiţie, transmite Reuters. 

Suspectul a fost eliberat condiţionat după câteva zile, dar se află în continuare sub anchetă, a menţionat Gholamhossein Mohseni Ejei, în conferinţa de presă săptămânală, citat de presa de stat. 

Potrivit acestuia, este vorba despre 'un spion care se infiltrase în echipa de negociatori' în domeniul nuclear. Numele lui nu a fost însă precizat. 

Purtătorul de cuvânt a răspuns unei întrebări legate de afirmaţia făcută săptămâna trecută de un deputat iranian, conform căreia un membru al echipei de negociere, având dublă cetăţenie, a fost arestat pentru acuzaţii de spionaj. 

Pe 16 august, procurorul general al Teheranului a anunţat arestarea unei persoane cu dublă cetăţenie, care ar avea legături cu serviciile de informaţii britanice, nefăcând însă vreo menţiune că aceasta s-ar fi aflat în echipa de negociere cu marile puteri. 

Duminică, Ejei nu a confirmat în mod explicit că persoana arestată ar deţine şi o a doua cetăţenie. 

După anunţul procurorului general, Marea Britanie a indicat că încearcă să afle mai multe detalii cu privire la această arestare.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.