Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a bombardat puternic poziții 'teroriste' din Kurdistanul irakian

racheta iran

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, că au bombardat poziţii "teroriste" situate la frontiera cu regiunea irakiană Kurdistan, incident produs pe fondul tensiunilor dintre Teheran şi Washington, informează agenţia de presă Tasnim, potrivit Mediafax.

"Ca urmare a actelor teroriste comise de grupuri antirevoluţionare, au fost bombardate centre de antrenament terorist situate în zona de frontieră cu regiunea irakiană Kurdistan", au transmis Gardienii Revoluţiei din Iran.

Mai mulţi "terorişti" au fost ucişi în atacuri. Nu este clar unde au avut loc exact raidurile aeriene. Conform unor surse, unele obiective atacate se află pe teritoriul Irakului.

Conform unor surse citate de agenţia Reuters, bombardamentele sunt o reacţie la un atac comis de un grup insurgent, incident soldat cu moartea a cinci militari iranieni.

În zonele din nord-vestul Iranului situate la frontiera cu provincia irakiană Kurdistan au loc frecvent confruntări armate între serviciile de securitate irakiene şi grupuri insurgente kurde precum Partidul Vieţii Libere din Kurdistan (PJAK), suspectat de legături cu grupul separatist antiturc Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.