Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul a construit a treia uzină subterană pentru fabricarea rachetelor balistice

rpp.pe
iran, rachete nuke

Iranul a construit o a treia unitate subterană de producţie a rachetelor balistice şi va continua programul de dezvoltare în acest domeniu, a anunţat joi agenţia iraniană Farsi, citată de Reuters, acest anunţ fiind susceptibil de a alimenta tensiunile cu vecinii arabi ai Iranului şi cu Washingtonul.

"Gardienii Revoluţiei au construit o a treia uzină subterană în cursul ultimilor ani. Vom continua să dezvoltăm în mod energic capacităţile noastre balistice", a declarat Amirali Hajizadeh, şeful diviziei aerospaţiale a acestui corp militar de elită.

ALERTĂ la o şcoală din Manchester. Poliţia şi armata intervin prompt - FOTO/VIDEO

De la preluarea funcţiei în luna ianuarie, preşedintele american Donald Trump a impus noi sancţiuni Iranului că răspuns la recentele lansări de rachete ale Teheranului.

Vecinii sunniţi din Golf ai Iranului, precum şi Israelul, inamicul declarat al Teheranului, şi-au exprimat preocuparea faţă de programul de rachete balistice al Iranului, considerându-l drept o ameninţare pentru securitatea regională.

În replică la noile sancţiuni americane, Iranul a adăugat nouă cetăţeni şi companii din SUA pe propria sa listă cu sancţiuni, compusă din 15 companii americane, pentru presupuse încălcări ale drepturilor omului şi cooperare cu Israelul, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.