Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul acuză Statele Unite de minciună și spun că nu își doresc cu adevărat reluarea negocierilor, din moment ce Trump a anunțat noi sancțiuni

Hassan Rouhani

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a declarat marți că oficialii americani mint atunci când susțin că își doresc reluarea discuțiilor dintre cele două țări, în contextul în care președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat noi sancțiuni împotriva Iranului, informează MEDIAFAX.

„Spuneți că vreți să purtați discuții cu noi. Dar în același timp spuneți că vreți să ne boicotați și să impuneți sancțiuni împotriva ministrului nostru de Externe, deci mințiți”, a declarat Rouhani în cadrul unei conferințe de presă.

„Ați fi putut să aveți șansa ca lumea să creadă că spuneți adevărul atunci când susțineți că vreți să discutăm, dar ați dovedit imediat că mințiți”, a adăugat Rouhani. „Dacă ați fi vrut într-adevăr negocieri, am fi discutat cu voi”, a mai spus acesta.

Citește și: Nimeni nu se aștepta! Ce a făcut Lia Olguța Vasilescu în legătură cu fetița agresată din Baia de Aramă

Potrivit BBC, Rouhani a mai adăugat că sancțiunile pe care Donald Trump le-a anunțat luni nu vor avea niciun efect. „Sunt inutile”, a spus Rouhani. Totodată, el a adăugat că această decizie arată că oficialii de la Casa Albă sunt „retardați mintal”.

Declarațiile lui Rouhani vin la doar o zi după ce președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că a impus noi sancțiuni împotriva Iranului, inclusiv împotriva liderului suprem al țării, ayatollahul Ali Khamenei. Trump a adăugat că va „continua să pună presiune pe Teheran” și că „Iranul nu va putea avea niciodată o armă nucleară”.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit! „Ai grijă la crocodili și șobolani” .

Trump a adăugat că noile sancțiuni vin ca răspuns la „comportamentul agresiv” al Iranului din ultima vreme. „Decizia de astăzi vine după o serie de comportamente agresive ale regimului iranian în ultimele săptămâni, inclusiv doborârea unei drone americane. Liderul suprem al Iranului este cel care, până la urmă, este responsabil pentru comportamentul ostil al regimului”, a adăugat acesta.

Tensiunile dintre cele două state au crescut puternic în ultima perioadă, în special după ce Gardienii Revoluției din Iran au doborât o dronă militară americană despre care au anunțat că ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian. Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine, însă, că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz. Iranul este acuzat şi de atacarea unor petroliere, în Golful Oman şi în Strâmtoarea Hormuz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.