Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul, AMENINȚARE pentru SUA: Vom acționa radical, dacă Washingtonul rupe acordul

iran, sua

Iranul va relua "cu fermitate" activitatea de îmbogăţire a uraniului dacă Washingtonul rupe acordul privind programul nuclear al Republicii Islamice aşa cum ameninţă preşedintele Donald Trump, a avertizat sâmbătă ministrul iranian de externe, Javad Zarif, citat de AFP.

Citește și: Departamentul de Stat al SUA, raport DEVASTATOR pentru România: liderii PSD sunt pe LISTA NEAGRĂ

Ministrul le-a declarat jurnaliştilor la New York că Iranul nu caută să se doteze cu bomba nucleară, dar că răspunsul "probabil" al Teheranului la retragerea americană va fi reluarea producţiei de uraniu îmbogăţit, un element cheie în fabricarea bombei atomice. 

"America nu ar fi trebuit să teamă niciodată că Iranul produce o bombă nucleară, dar vom relua cu fermitate programul nostru de îmbogăţire" a uraniului, a spus el, "dacă preşedintele Trump se retrage oficial din acordul nuclear". 

Donald Trump le-a stabilit data de 12 mai ca termen limită aliaţilor săi europeni pentru ca aceştia să ajungă la o înţelegere cu Iranul cu scopul de "a remedia lacunele grave" din textul acordului. 

Liderul de la Casa Albă doreşte mai multe inspecţii şi mai ales eliminarea posibilităţii ca Teheranul să îşi reia activitatea nucleară după expirarea restricţiilor impuse de acord, între 2025 şi 2030.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.