Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul anunță că a testat o rachetă cu combustibil solid pentru transportarea sateliților

Wikimedia Commons
Iran steag

Gardienii Revoluţiei - armata de elită a regimului de la Teheran - au testat "cu succes" o rachetă al cărui motor funcţionează cu combustibil solid şi poate transporta sateliţi, a afirmat joi seara şeful departamentului lor aerospaţial, potrivit AFP și Agerpres.

Armata ideologică a Republicii islamice a difuzat o înregistrare video a unui test reuşit - potrivit ei - cu un motor principal de propulsie al rachetei. Testul datează de săptămâna trecută, potrivit aceleiaşi surse.

"Este prima oară când Iranul utilizează o rachetă cu combustibil solid în locul rachetelor cu combustibil lichid utilizate în cursul ultimilor doi ani", a declarat generalul Amirali Hajizadeh, citat de agenţia de presă iraniană Irna.

"Iranul poate de acum să trimită mai mulţi sateliţi în spaţiu", a adăugat el.

Rachetele cu combustibil solid pot fi utilizate de pe lansatoare mobile, în timp ce rachete pe bază de combustibil solid pur sunt în principal legate de sistemele de rachete balistice.

"Noii sateliţi iranieni sunt compuşi din corpuri compozite nemetalice cu propulsoare staţionare, ceea ce va creşte şi mai mult puterea rachetei şi va reduce costurile", a asigurat generalul, citat de Irna.

Iranul a anunţat la 30 decembrie lansarea în spaţiu a unei rachete care transporta trei aparate de cercetare spaţială, provocând imediat proteste din partea SUA. A doua zi, Teheranul a venit cu precizarea că lansarea respectivă a eşuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.