Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul anunță primele ARESTĂRI în cazul asasinării 'creierului' programului nuclear - Șeful Parlamentului: 'Nu vor scăpa de justiţie'

news.ro
mohsen fakhrizadeh, savant asasinat

Un oficial iranian a declarat, marţi seară, că unele dintre persoanele implicate în asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh, considerat directorul programului nuclear iranian, au fost arestate, informează agenţia Reuters, potrivit MEDIAFAX.

"Cei care au comis acest asasinat, dintre care unii au fost identificaţi şi chiar arestaţi de serviciile de securitate, nu vor scăpa de justiţie", a declarat Hossein Amir-Abdollahian, consilier al preşedintelui Parlamentului de la Teheran, într-un interviu acordat postului tv Al-Alam.

Citește și: Date de ultimă oră! PMP rămâne sub pragul electoral .

Oficialul iranian a precizat că autorităţile de la Teheran au găsit dovezi care ar confirma implicarea Israelului şi a serviciilor secrete americane în asasinarea savantului Mohsen Fakhrizadeh.

La sfârşitul lunii noiembrie, Ali Shamkhani, secretar al Consiliului Suprem pentru Siguranţă Naţională din Iran, afirma că Israelul a utilizat arme dirijate prin satelit pentru asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh. Potrivit oficialului citat, în atac a fost implicat şi grupul disident din exil Mujahedeen e-Khalk. Autorităţile iraniene anunţaseră iniţial că în cursul atacului explodase o camionetă, după care indivizi înarmaţi au deschis focul asupra maşinii în care se afla Mohsen Fakhrizadeh. În atac au fost ucişi şi membri ai dispozitivului de securitate al savantului iranian.

Mohsen Fakhrizadeh a fost asasinat pe 27 noiembrie, într-un atac comis la periferia Teheranului. Mohsen Fakhrizadeh, profesor de fizică şi ofiţer în cadrul Gardienilor Revoluţiei, era considerat directorul programului nuclear iranian. Serviciile secrete din Israel şi din Statele Unite suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

Iranul a sesizat Consiliul de Securitate ONU şi a atribuit Israelului asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh, avertizând că va riposta la acţiunile Guvernului israelian şi ale Administraţiei Donald Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.