Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul AVERTIZEAZĂ SUA: 'Riscați o CONFRUNTARE MILITARĂ cu noi'

iran sua

Iranul a avertizat Statele Unite ale Americii (SUA) că trebuie să-şi ţină navele de război departe de apele teritoriale iraniene, riscând în caz contrar o confruntare, relatează joi agenţia DPA.

Fiecare navă americană care intră în apele iraniene va fi mai întâi avertizată, dar, dacă intrarea este considerată o invazie, atunci va avea loc o confruntare, a declarat ministrul iranian al apărării, Hossein Deghhan, citat de agenţia de presă Tasnim.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 a fost filmată în timp ce făcea videochat / FOTO

Avertismentul survine ca urmare a unui incident ce a avut loc miercuri, când o navă de război americană şi nave iraniene s-au aflat în pragul confruntării în apropiere de Strâmtoarea Urmuz din Golf.

În timp ce partea americană susţine că nava sa era în apele internaţionale, Teheranul afirmă că ea se afla în apele iraniene şi, prin urmare, a încălcat integritatea teritorială a Iranului.

Citește și: Galaxy Note 7 va ajunge mai târziu pe piață: Ce s-a întâmplat

Un incident similar a avut loc în ianuarie, soldat cu arestarea a 10 puşcaşi marini americani, dar ei au fost repede eliberaţi, ca urmare a unor negocieri diplomatice urgente între ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, şi omologul său american, John Kerry.

Între Washington şi Teheran nu există relaţii diplomatice oficiale de peste 35 de ani, dar Kerry şi Zarif sunt în contact periodic începând din 2013, când comunitatea internaţională a început negocierea unui acord în domeniul nuclear cu Iranul, semnat în iulie trecut, informează agerpres.ro.

Citește și: A fost descoperită o planetă asemănătoare Pământului: E potențial locuibilă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.