Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul continuă să se înarmeze. Cu ocazia unei parade militare a fost prezentat primul avion de luptă iranian

avion de lupta vanatoare

Iranul a prezentat marţi primul său avion de luptă cu ocazia unei parade militare, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea de stat iraniană, relatează AFP preluată de Agerpres.

În imaginile difuzate de televiziune apare preşedintele Hassan Rohani în cabina piloţilor din avionut numit "Kowsar". Evenimentul a avut loc cu prilejul Zilei naţionale a industriei apărării.

Potrivit agenţiei de presă iraniene Tasnim, acest avion de vânătoare, de fabricaţie 100% iraniană, dispune de echipamente tehnice de ultimă oră, între care radare multifuncţionale. Aeronava a fost testată cu succes şi urmează să aibă loc o demonstraţie de zbor.

Ministrul Apărării Amir Hatami a anunţat acest eveniment sâmbătă, declarând că ţara lui încearcă să amelioreze capacităţile balistice pentru a răspunde la ''ameninţările'' Israelului şi ale SUA, inamici declaraţi ai Teheranului.

"Resursele noastre sunt limitate" dar "ne modernizăm rachetele în funcţie de ameninţări şi de acţiuni ale inamicilor noştri, ca mijloc de disuasiune sau de ripostă devastatoare'', a spus el.

Timp de ani de zile, Republica islamică Iran a fost supusă unor interdicţii din cauza programului său nuclear controversat şi economia ţării a fost afectată de sancţiuni internaţionale, înainte de încheierea în 2015 a unui acord internaţional.

Dar, după venirea la putere în SUA a preşedintelui Donald Trump, ostil Iranului, acesta a decis în luna mai să se retragă din acordul nuclear şi a restabilit unilateral la 7 august sancţiuni severe împotriva Iranului.

În pofida sancţiunilor, Trump a declarat că rămâne deschis faţă de un ''acord mai global care să acopere toate activităţile dăunătoare (ale Iranului), între care programul balistic şi sprijinul acordat terorismului'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.