Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul dă drumul la prizonieri: Pentru 400 de milioane de lire sterline, un britanic a fost eliberat și urmează 4 americani

iran sua

Cetăţeanul iraniano-britanic Nazanin Zaghari-Ratcliffe va fi eliberat "după plata unei datorii militare" pe care Regatul Unit o datorează Teheranului, a transmis duminică postul public de televiziune din Iran, care citează o oficialitate iraniană. Separat, postul iranian de televiziune a confirmat o relatare a canalului de televiziune libanez Al-Mayadeen, proiranian, care a transmis că Teheranul şi Washingtonul au căzut de acord în ceea ce priveşte un schimb de prizonieri şi deblocarea fondurilor iraniene din Statele Unite, informează Reuters.

"Eliberarea lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe în schimbul achitării de către Regatul Unit a datoriei sale în valoare de 400 de milioane de lire a fost totodată finalizată", a adăugat oficialitatea citată.

Postul Al-Mayadeen a relatat duminică, citând surse iraniene neidentificate, că Iranul va elibera patru americani acuzaţi de spionaj în schimbul eliberării a patru iranieni deţinuţi în SUA şi a deblocării sumei de 7 miliarde de dolari din fondurile iraniene îngheţate.

Reuters precizează că nici Casa Albă şi nici Departamentul de Stat al SUA nu au făcut vreun comentariu, scrie agerpres.ro.

Iranul susţine că circa 20 de miliarde de dolari din veniturile sale din ţiţei au fost îngheţate în ţări precum Coreea de Sud, Irak şi China, după sancţiunile impuse de SUA în 2018, când fostul preşedinte american, Donald Trump, a retras SUA din acordul nuclear internaţional cu Iranul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.