Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul, decizie care i-ar putea fi fatată: principalii aliați îi abandonează în războiul cu SUA

cuvantul-ortodox.ro
hormuz stramtoare iran

Decizia Iranului de a a reduce angajamentele ce decurg din acordul nuclear semnat în 2015 reprezintă un motiv de îngrijorare, a transmis marți Comisia Europeană, relatează site-ul agenției Reuters.

Citește și: Mihai Tudose, atac FURTUNOS la adresa lui Victor Ponta: A dat ordin să mă scoată de pe site! Am o veste proastă pentru el

"Suntem îngrijorați în legătură cu anunțul făcut astăzi de președintele Hassan Rouhani, privind reducerea angajamentelor respectate de Iran și care decurg din acordul nuclear", a informat o purtătoare de cuvânt.

"Cerem Iranului să inverseze toate activitățile care nu sunt în conformitate cu angajamentele asumate prin semnarea acordului nuclear", a adăugat aceasta.

Franța a cerut marți Iranului să se răzgândească în ceea ce privește decizia de a reduce angajamentule asumate prin acordul nuclear semnat în 2015, în contextul în care Hassan Rouhani a anunțat că Teheranul va introduce o nouă măsură în acest sens, relatează site-ul agenției Reuters.

Ulterior, a venit și reacția SUA. Decizia Iranului reprezintă "un pas în direcția greșită", a declarat marți un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, relatează site-ul agenției Reuters.

"Susținem Agenția Internațională pentru Energie Atomică în monitorizarea sa independentă asupra Iranului și verificăm rapoartele sale privind dezvoltarea situației", a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Președintele Hassan Rouhani a anunțat marți că Teheranul va introduce o nouă măsură de reducere a angajamentelor țării sale față de comunitatea internațională în legătură cu programul său nuclear, urmând să înceapă să injecteze uraniu în stare gazoasă în centrifugele pentru îmbogățirea uraniului.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.