Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul dezminte că ar fi luat decizia să trimită în străinătate cutiile negre ale avionului doborât

Twitter
avion prăbușit iran

Iranul încearcă să examineze de unul singur cutiile negre ale avionului de pasageri ucrainean pe care l-a doborât la începutul lunii ianuarie în apropiere de Teheran, a relatat duminică agenţia oficială IRNA, dezminţind o informaţie anterioară potrivit căreia a fost luată deja decizia ca cele două înregistratoare de zbor să fie trimise în Ucraina, transmite Reuters, citată de Agerpres.

"Încercăm să citim cutiile negre aici, în Iran. În caz contrar, opţiunile noastre sunt Ucraina şi Franţa, dar nu a fost luată deocamdată nicio decizie cu privire la trimiterea lor în altă ţară", a declarat - pentru IRNA - Hassan Rezaifar, director însărcinat cu anchetele la Organizaţia pentru Aviaţie Civilă din Iran.

Citește și: După ce a descoperit că românii sunt LENEȘI, ministrul Muncii anunță RESETAREA ANOFM: A fost o perioadă de congrese

Potrivit Xinhua, Rezaifar declarase anterior agenţiei IRNA că Iranul nu dispune de tehnologie pentru a descărca şi citi datele cutiilor negre ale avionului ucrainean, deoarece este vorba despre "un avion de pasageri de tip Boeing modern şi avansat".

O altă agenţie de ştiri iraniană a relatat sâmbătă că datele de zbor şi dispozitivele care înregistrează discuţiile piloţilor în cabină urmau să fie trimise în Ucraina.

Canada, care avea 57 de cetăţeni la bordul avionului ce transporta 176 de persoane şi care a fost doborât dintr-o eroare de armata iraniană la 8 ianuarie, dar şi alte ţări au cerut Iranului o anchetă exhaustivă şi trimiterea cutiilor negre în străinătate, pentru a fi analizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.