Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul face o desfășurare masivă a armatei: AMENINȚĂRI pentru Israel și Arabia Saudită

iran armata

Rachete, tancuri, avioane, trupe de infanterie - forţele armate iraniene şi-au etalat importantele mijloace militare în contextul tensiunilor regionale, în special cu principalul său rival regional Arabia Saudită, relatează AFP.

În timpul unei parade impresionante la Teheran pentru a marca 36 de ani de la izbucnirea războiului dintre Iran şi Irak (1980), au fost prezentate diferite tipuri de arme - între care rachete balistice cu rază de acţiune între 1.600 şi 2.000 de kilometri.

Citește și: BOMBĂ Copilul lui Alex Velea cu Antonia va purta numele soțului artistei

O nouă rachetă din clasa Zolfaghar a fost de asemenea prezentată în timpul paradei. Pe camionul care o transporta se putea citi mesajul: 'Dacă liderii regimului sionist fac un pas greşit, Republica islamică va distruge Tel Avivul şi Haifa'.

Sisteme antirachetă S-300 recent livrate Iranului de Rusia au fost de asemenea prezentate la parada din capitală. Alte parade ale forţelor armate au avut loc în provincie.

Citește și: Oana Zăvoranu a SPART, la propriu, un MILIARD de lei

'Recenta decizie a SUA criminale de a acorda ajutor militar regimului sionist uzurpator (Israel), ne întăreşte hotărârea de a ne creşte capacităţile de apărare', a declarat generalul Ali Bagheri, şeful Statului Major al forţele armate iraniene.

Statele Unite şi Israelul au semnat la jumătatea lunii septembrie un acord pentru acordarea unui ajutor militar de 38 de miliarde de dolari pe o perioadă de zece ani statului evreu.

Citește și: Vitamina D ar putea fi folosită în tratarea diabetului

'Obiectivul final al Statelor Unite, al regimului sionist şi al celor care sprijină grupurile teroriste (...) este de a distruge infrastructura Siriei şi Irakului în beneficiul Israelului', a adăugat generalul Bagheri.

Iranul este implicat în Irak şi Siria, unde oferă sprijin militar regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, în special prin trimiterea de 'consilieri' şi 'voluntari' pe teren, informează agerpres.ro.

Citește și: ADEVĂRUL despre România: Jumătate dintre români suportă cu greu cheltuielile curente

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.