Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul ia în derâdere 'pseudo-dezvăluirile' lui Benjamin Netanyahu: Cât de convenabil. 'Timingul' perfect!

Agerpres
Benjamin Natanyahu Iran

Iranul a luat în râs luni "pseudo-dezvăluirile" premierului israelian, Benjamin Netanyahu, care afirmase mai devreme că deţine "dovezi concludente" privind existenţa unui program nuclear secret iranian, relatează AFP preluat de agerpres.

"Cât de convenabil. 'Timingul' perfect: băiatul care strigă lupul face pseudo-dezvăluiri pe baza serviciilor de informaţii cu câteva zile înainte de 12 mai", a scris pe Twitter ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, referindu-se la data la care preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat că va retrage ţara sa din acordul încheiat în 2015 asupra programului nuclear iranian.

Într-o prezentare teatrală la o oră de maximă audienţă, Benjamin Netanyahu a arătat luni seară, în direct la televiziunile israeliene, "copiile exacte", potrivit acestuia, a zeci de mii de documente originale iraniene obţinute în urmă cu câteva săptămâni cu preţul unei "formidabile reuşite în domeniul serviciilor de informaţii".

Aceste documente constituie "dovezi noi şi concludente asupra programului de arme nucleare pe care Iranul l-a ascuns ani în şir de privirile comunităţii internaţionale în arhivele sale atomice secrete", a afirmat prim-ministrul israelian, fără să declare însă că Iranul şi-a încălcat angajamentele asumate în cadrul acordului din 2015, al cărui adversar înverşunat este, la fel ca preşedintele american.

Liderul administraţiei de la Casa Albă a reacţionat la acuzaţiile lui Benjamin Netanyahu, afirmând din nou că acordul din 2015 este "oribil pentru Statele Unite" şi că premierul israelian a făcut "un lucru bun" adresându-se în acest fel la televiziune.

"Trump profită de repetarea vechilor afirmaţii (...) pentru a ucide acordul", a scris pe contul său de Twitter Mohammad Javad Zarif, unul dintre principalii artizani, de partea iraniană, ai acordului încheiat în iulie 2015 la Viena între Republica Islamică şi Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania).

Acest acord este prezentat de susţinătorii săi din Occident ca fiind cea mai bună modalitate de a împiedica Iranul să se doteze cu bomba atomică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.