Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul prezintă o rachetă cu o rază de acţiune de 1.450 km, la o zi după reluarea discuţiilor indirecte la Viena privind acordul nuclear

AP
racheta iran nuclear

Iranul a prezentat miercuri o nouă rachetă cu o rază de acţiune de 1.450 kilometri, a anunţat agenţia de presă semioficială Tasnim, la o zi după reluarea discuţiilor indirecte la Viena privind salvarea acordului nuclear cu Teheranul din 2015 cu puterile mondiale, potrivit Reuters.

Această rachetă a fost expusă în cursul unei vizite efectuate la baze de rachete de către înalţi responsabili militari iranieni din cadrul Gardienilor Revoluţiei (IRGC) - armata de elită a regimului de la Teheran, potrivit Agerpres.

''Această armă strategică este o rachetă cu rază lungă de acţiune de generaţia a treia, dezvoltata de IRGC, care funcţionează pe bază de combustibil solid şi este capabilă să străpungă scuturile antirachetă, dispunând de o manevrabilitate ridicată'', potrivit Tasnim.

''Designul modificat al 'Kheibarshekan' i-a redus greutatea cu o treime în comparaţie cu rachete similare'', adaugă agenţia de presă iraniană, indicând că timpul de pregătire necesar lansării sale a fost redus la o şesime din ceea ce este necesar în mod normal.

În acelaşi timp, delegaţiile implicate în negocierile de la Viena au declarat că s-au înregistrat progrese nesemnificative de la reluarea discuţiilor în noiembrie 2021. Puterile occidentale apreciază că mai rămâne puţin timp până când progresele nucleare ale Iranului vor face redundant acordul din 2015, destinat să le limiteze.

Un înalt responsabil iranian din domeniul securităţii, Ali Shamkhani, a criticat miercuri abordarea SUA faţă de relansarea acordului. ''Vocile guvernului american arată că nu există coerenţă în ţara aceea privind luarea deciziilor politice în sensul avansării discuţiilor de la Viena'', a scris el pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.