Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul refuză ajutorul americanilor, în lupta împotriva coronavirusului: 'Sunt niște șarlatani. Noi nu avem încredere'

www.time.com
Coronavirus in Iran

Teheranul nu va accepta niciodată vreun ajutor medical american în lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat duminică liderul suprem iranian Ali Khamenei, care-i bănuieşte pe ”şarlatanii” aflaţi la putere la Washington ”capabili” să vrea să amplifice epidemia în ţară, relatează AFP, potrivit news.ro.

Noul coronavirus s-a soldat cu peste 1.600 de morţi în Iran, potrivit unui ultim bilanţ oficial anunţat de către Ministerul Sănătăţii. Republica islamică este una dintre cele mai afectate ţări din lume, după Italia şi China.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, MÂHNIT după restricțiile de circulație anunțate de ministrul de Intere: 'Au înmuiat termenul, s-au temut să nu piardă capital politic'

Preşedintele american Donald Trump - care a impus Republicii islamice sancţiuni economice care fac aproape imposibilă orice tranzacţie financiară sau comercială între Iran şi restul lumii - se declara la 29 februarie pregătit să ajute Teheranul să lupte împotriva covid-19, cu condiţia ca liderii iranieni să-i ceară acest lucru.

”Noi nu avem încredere în intenţiile americanilor şi nu contăm pe ajutorul lor”, i-a răspuns atunci Teheranul, care nu mai întreţine relaţii diplomatice cu Washingtonul de peste 40 de ani.

”Azi America este inamicul nostru cel mai feroce şi cel mai vicios”, a denunţat duminică ayatollahul Khamenei, într-un discurs televizat în care s-a adresat naţiunii.

”Liderii americani sunt în acelaşi timp mincinoşi, manipulatori, imprudenţi şi avizi (...). Sunt nişte şarlatani”, a adăugat numărul unu iranian.

Propuneri americane ”de a ne ajuta cu medicamente şi tratamente, cu condiţia să le-o cerem sunt ciudate”, a mai declarat liderul suprem, subliniind că Statele Unite suferă, ”aşa cum măturisesc conducătorii americani înşişi”, de ”o oribilă penurie, în domeniul materialului de prevenţie împotriva bolii, dar şi de medicamente”.

Vezi și: Donald Trump spune că soluția impotriva coronavirus este tratamentul cu `Hidroxiclorochină și Azitromicin, luate împreună, au o șansă reală`

”Dacă aveţi ceva, folosiţi-l pentru voi înşivă”, a tunat el, ca şi cum s-ar fi adresat Washingtonului.

”În al doilea rând”, a spus el, ”voi, americanii, sunteţi acuzaţi că au produs acest virus. Eu nu ştiu în ce măsură este adevărată această acuzaţie, dar când există o asemneea acuzaţie, de ce trebuie să aibă încredere în voi oamenii rezonabili?”.

”Voi sunteţi capabili să introduceţi în ţara noastră un medicament care să menţină virusul şi să împiedice eradicarea lui”, a acuzat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.