Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul respectă încă termenii acordului nuclear încheiat în 2015 cu marile puteri, în ciuda retragerii SUA din acest tratat

AP
racheta iran nuclear

Iranul respectă încă termenii acordului nuclear încheiat în 2015 cu marile puteri, în pofida retragerii SUA din acest tratat menit să împiedice Teheranul să deţină arma atomică, a declarat marţi directoarea CIA, Gina Haspel, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Metodă inedită de a face rost de bani! Cât cere Adrian Mutu pentru 10 secunde

"În prezent, din punct de vedere tehnic ei respectă'' termenii JCPOA (Planul de Acţiune Comun Cuprinzător), a explicat Gina Haspel în faţa Comisiei pentru serviciile de informaţii a Senatului SUA.

Cu toate acestea, ''conform celor mai recente informaţii, iranienii intenţionează să ia măsuri pentru a se distanţa de JCPOA'', a adăugat ea.

"Am constatat că au avut discuţii între ei pentru că nu au reuşit să profite suficient de mult din punct de vedere economic de pe urma acordului aşa cum au sperat", a menţionat directoarea CIA.

Preşedintele Donald Trump a restabilit sancţiunile împotriva Teheranului şi s-a retras din acord în mai 2018, sperând să reducă astfel influenţa regimului islamic în regiune.

Acordul nuclear semnat la Viena, la 14 iulie 2015, după 12 ani de criză şi 21 de luni de negocieri intense, între Iran şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (SUA, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie) plus Germania, prevede limitarea programului nuclear iranian în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.