Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul solicită Statelor Unite să nu încerce să rețină petrolierul Grace 1

Agerpres
iran petrol

Autoritățile iraniene solicită Statelor Unite să nu încerce să rețină petrolierul Grace 1, eliberat recent de autoritățile din Gibraltar, a declarat Abbas Mousavi, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Întrebat dacă Statele Unite ar putea lua măsuri în direcția reținerii navei, Mousavi a declarat că Teheranul a solicitat Washingtonului să evite să ia o astfel de decizie. „O asemenea acțiune (...) ar pune în pericol navigația în apele internaționale. Am lansat un avertisment prin intermediul canalelor oficiale, în mod special prin intermediul Ambasadei Elveției”, a spus acesta.

Interesele Guvernului american în relația cu Iranul sunt reprezentate de Ambasada Elveției la Teheran, întrucât Iranul și Statele Unite nu au relații diplomatice.

Citește și: Ambasada Chinei cere Canadei să înceteze să se amestece în probleme interne din Hong Kong

Petrolierul a fost capturat pe 4 iulie, în Strâmtoarea Gibraltar, de Forţele navale regale britanice, sub acuzaţia că ar încălca sancţiunile Uniunii Europene impuse Siriei. Cazul a atras reacţia vehementă a Iranului, care a capturat o navă comercială britanică în Strâmtoarea Hormuz.

Un tribunal federal din Washington D.C. a emis recent un mandat pentru reţinerea navei Grace 1, motivând că efectuează un transport ilegal în colaborare cu Gardienii Revoluţiei din Iran, însă autoritățile din Gibraltar au comunicat că legislația europeană nu permite îndeplinirea acestei solicitări.

Potrivit Reuters, datele privind traficul maritim arată că luni dimineața petrolierul se îndrepta către Grecia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.