Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul susţine că petrolierul arestat în Gibraltar nu se îndrepta spre Siria

Agerpres
iran petrol

Petrolierul reţinut joia trecută în Gibraltar de infanteria marina britanică nu se îndrepta spre Siria, a susţinut duminică Abbas Araghchi, adjunct al ministrului de externe iranian, citat de Reuters.

Forţele britanice au reţinut petrolierul pe motiv că încerca să livreze petrol în Siria, încălcând sancţiunile impuse de Uniunea Europeană.

Oficialul iranian a afirmat că nava de mari dimensiuni are o capacitate de aproape două milioane de barili de petrol, de aceea a urmat o rută prin Strâmtoarea Gibraltar şi nu prin Canalul Suez. El nu a precizat care era destinaţia finală a petrolierului.

"În ciuda celor susţinute de guvernul britanic, obiectivul şi destinaţia acestui petrolier nu era Siria. Portul din Siria la care s-au referit nu are, în ultimă instanţă, capacitatea pentru un astfel de super-petrolier. Obiectivul era altul. Trecea prin apele internaţionale din Strâmtoarea Gibraltar şi nicio lege nu permite Angliei să oprească acest petrolier. Din punctul nostru de vedere, oprirea acestei nave a fost un jaf maritim şi dormi eliberarea petrolierului", a declarat Araghchi într-o conferinţă de presă transmisă în direct la televiziune.

Vineri, guvernul teritoriului britanic Gibraltar a anunţat că a primit permisiunea Curţii Supreme să reţină petrolierul timp de 14 zile.

În aceeaşi zi, un comandat al Gărzii Revoluţionare iraniene a ameninţat că Iranul ar putea sechestra o navă britanică, drept represalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.