Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul cere UE să salveze acordul nuclear

UE iran

Iranul a declarat luni că Europa ar trebui să-şi accelereze eforturile pentru a salva acordul nuclear încheiat în 2015 între Teheran şi marile puteri, din care preşedintele Donald Trump a retras Statele Unite în luna mai, a informat televiziunea de stat iraniană, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

'Europenii şi alţi semnatari ai înţelegerii (China şi Rusia) au încercat să salveze acordul...dar procesul a fost lent. Ar trebui accelerat', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Bahram Qasemi, în cadrul unei conferinţe de presă difuzată în direct de televiziunea de stat.

'Iranul se bazează în principal pe propriile capacităţi pentru a depăşi noile sancţiuni impuse de Statele Unite ale Americii', a mai spus el.

Statele europene s-au luptat pentru a se asigura că Iranul primeşte suficiente beneficii economice pentru a convinge Teheranul să rămână în acord după retragerea SUA.

Statele Unite au impus în august sancţiuni Iranului, care includ oprirea tranzacţiilor financiare şi a importurilor de materii prime, precum şi restricţii privind achiziţiile în sectoarele auto şi aeronautic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.